ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συνάδελφοι,

   Ο κλάδος του φαρμάκου όπως τα προηγούμενα έτσι και σήμερα σημειώνει σημάντική ανάπτυξη που αφορά τα κέρδη των βιομηχάνων και συνολικά της μεγαλοεργοδοσίας στον κλάδο.

   Η ανάπτυξη αυτή δεν αφορά τους συναδέλφους, αφού οι μισθοί είναι καθηλωμένοι από το 2019, οι νέες προσλήψεις γίνονται με τον κατώτατο μισθό τον 650 ευρώ.

   Η εργοδοσία του κλάδου αξιοποιώντας τον νόμο σφαγείο Χατζηδάκη που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2021  εξαπολύει νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Με μυνήσεις σε μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου και τις Ομοσπονδίας προσπάθει να φιμώσει την φωνή των εργαζομένων, στοχέυοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να προχωρήσει χωρίς εμποδια την αντεργατικλη επίθεση.

Έρχεται να  επιβεβαιώσει ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες κρίσης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να ματώνουμε!!

  Κράτος και εργοδοσία χτυπάνε τους εργαζόμενους με τον νέο κρατικό προυπολογισμό.

   Η εγκληματική τους πολιτική συνεχίζεται: την ίδια ώρα που καθημερινά μετράμε  δεκάδες νεκρους, εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορωνοιό και πολλούς ακόμη που σπρώχνονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία με όποιο κόστος, η κυβέρνηση για το 2022 μειώνει την χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 139 εκατ., από τα 1,473 δισ. φέτος, στα 1,334 δισ. το 2022.

  Η κρατική χρηματοδότηση συνολικά για την Υγεία μειώνεται κατά 450 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, τα «δωράκια»  στους φαρμακοβιομήχανους και γενικότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δις ευρώ!

   Την ίδια ώρα, αυξάνει τις δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρω, που σημαίνει συνολο 3,5 δισ. για το 2022 και άλλα 4 δισ. για χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ που εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

   Η φορολογία εκτοξεύεται στα 50 δισ. ευρώ! Από αυτά, η φορολογία των επιχειρηματικών ομίλων είναι μόλις 5,46%. Δηλαδή το 94,54% των φόρων το πληρώνει ο εργαζόμενος λαός!

   Μπροστά στη νέα επίθεση που εξαπολύεται, πλάι στους ήδη τσακισμένους μισθούς και στις συντάξεις, στην τζάμπα εργασία, στο 10ωρο, στην απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, στο τζογάρισμα των συντάξεων, έρχεται επιπρόσθετα ο προϋπολογισμός και ναρκοθετεί τη νέα χρονιά με νέες μειώσεις στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση, τις κοινωνικές παροχές.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο.

Η υπογραφή κλαδικής σύμβασης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας! Παλεύουμε για να διαμορφώσουμε όρους εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, μείωση της φορολογίας και κατάργηση των βάρβαρων χαρατσιών, σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, μέτρα ανακούφισης από το κύμα ακρίβειας.

Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε στην πολιτική που ματώνει τον λαό για τα κέρδη των λίγων!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μ.μ.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.