Να παρθεί πίσω η άδικη απόλυση! Το Συνδικάτο Φαρμάκου προκηρύσσει Στάση Εργασίας στην DEMO Τετάρτη 4/1/2023 από 22:00-00:00

Το Συνδικάτο κατήγγειλε στους εργαζόμενους της DEMO την άδικη και στοχευμένη απόλυση την Παρασκευή 16/12/22 συναδέλφου που ήταν ομαδάρχης στο Τεχνικό Τμήμα. Ο συνάδελφος είναι ενεργό μέλος του Συνδικάτου και ένας πρωτοπόρος εργαζόμενος. Απεργούσε, ενημέρωνε τους συναδέλφους για τα δικαιώματά τους και τους στήριζε απέναντι στις πιέσεις της εταιρείας. Το Συνδικάτο κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις στην εταιρεία και προκήρυξε στάση εργασίας στην οποία οι εργαζόμενοι της DEMO ανταποκρίθηκαν θετικά με τη συμμετοχή τους και τη στάση τους. Παίρνουμε παραδείγματα από άλλους χώρους του κλάδου, όπου μόνο όταν οι εργαζόμενοι το πήραν απόφαση και κινητοποιήθηκαν όλοι μαζί καταφέραν να έχουν αποτελέσματα όπως να παρθούν πίσω απολύσεις και να κερδίσουν αξιοπρεπείς αυξήσεις.

Συνεχίζουμε μαχητικά τις κινητοποιήσεις για να παρθεί πίσω η απόλυση.

Η DEMO είναι μία εταιρεία με πάνω από 1000 εργαζόμενους και επενδυτικό πλάνο 356  εκατομμυρίων ευρώ για τις χρονιές 2021-2027. Με νέες εγκαταστάσεις σε Άγιο Στέφανο, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη. Είναι ενταγμένη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι χρηματοδοτείται με χρήματά μας ως φορολογούμενοι. Με την στήριξη της κυβέρνησης στα σχέδιά της, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο υπό κατασκευή εργοστάσιο στην Τρίπολη.

Η διοίκηση της DEMO δεν θέλει να υπάρχει αντίδραση, γι’ αυτό και προχώρησε και επιμένει σε τέτοια μέτρα. Ξέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουμε  δύναμη. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει παραγωγή και αν το καταλάβουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστική βελτίωση της ζωής μας, αλλά αυτό θα σημαίνει μείωση των κερδών τους. Οι Φαρμακοβιομήχανοι ξέρουν ότι σήμερα με 600 και 700€ δεν ζεις  αλλά αρνούνται να υπογράψουν νέα Κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις για να μη θιγούν τα κέρδη τους στο ελάχιστο. Φοβούνται την αντίδραση των εργαζομένων για αυτά  που ζούμε και για αυτά που μας ετοιμάζουν.

Η απόλυση δείχνει ότι παίρνουν τα μέτρα τους. Θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Ξέρουν σε τι συνθήκες δουλεύουμε και δεν θέλουν κανένας να σηκώσει κεφάλι. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να δείξουμε την αλληλεγγύη και τη δύναμή μας σαν εργαζόμενοι. Μόνο μ αυτόν τον τρόπο, οργανωμένα μαζί με το Συνδικάτο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε καλυτέρευση της ζωής μας.

Συμμετέχουμε όλοι στην Στάση Εργασίας.

Ζητάμε την ακύρωση της απόλυσης του Συναδέλφου!

Όλοι στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 9/1 10:30 στα γραφεία της Επιθεώρησης εργασίας Άνοιξης, με την οποία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση.  

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.