Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ – Παρέμβαση του Συνδικάτου μας

Την απαίτησή τους να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εξέφρασαν το πρωί έξω από τη Βουλή γιατροί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους και συνταξιούχοι.

Δυναμική ήταν και η παρουσία του Συνδικάτου μας. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Στάθης Σταθουλόπουλος.

Μεταξύ άλλων σημείωσε:

“Ενώνουμε τις φωνές μας και απαιτούμε την απόσυρση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου”

“Τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και θέλουν να εφαρμόσουν και στη δημόσια υγεία τα ζούμε έντονα στον κλάδο του φαρμάκου”

“Το φάρμακο – απαραίτητο για την υγεία του λαού μας – έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε εμπόρευμα που μπαίνει στη λογική κόστους – οφέλους”

“Η λογική της εμπορευματοποίησης του φαρμάκου οδηγεί τους φαρμακοβιομήχανους, τους μεγάλους φαρμακαποθηκάριους, ανάλογα με τα συμφέροντά τους, να μην παράγουν φάρμακα που είναι απαραίτητα για το λαό μας γιατί δεν τους αποφέρουν κέρδη, ενώ άλλα φάρμακα να τα “σπρώχνουν” σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί εκεί η τιμή είναι μεγαλύτερη και έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.”

“Είναι ξεκάθαρο ότι (η κυβέρνηση) δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε κλινικές, να κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας μας. Γι’ αυτό, τους λέμε ξεκάθαρα ότι αυτό το νομοσχέδιο δε θα περάσει!”

“Η μεγαλειώδης απεργία στις 9 Νοέμβρη έδωσε μαχητικά το μήνυμα σε κυβέρνηση – εργοδότες – Ευρωπαϊκή Ένωση ότι εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να αγωνιστούμε για τα συμφέροντά μας”

“Εμείς αυτό το δρόμο έχουμε διαλέξει. Κόντρα σε συμβιβασμένες ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, μπορούμε όλοι εμείς σήμερα όλοι εμείς που παράγουμε αυτόν τον τεράστιο πλούτο, και να τον διεκδικήσουμε.”

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.