Καταγγελία για την δημοτική αρχή του δήμου Καλλιθέας για την επικύρωση της άδειας λειτουργίας στην Φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Καλλιθέας αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου με την οριακή πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, να επικυρώσει την άδεια λειτουργίας στην φαρμακαποθήκη ΠΡΟΦΑΡΜ.

Σε μια περίοδο που συνολικά αμφισβητούνται κεκτημένα δικαιώματα από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. η δημοτικής αρχή της Καλλιθέας βάζει πλάτη για να περάσουν αυτές οι αντεργατικές πολιτικές. Βάζει πλάτη οι εργαζόμενοι στις φαρμακαποθήκες να εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης και απελευθέρωσης ωραρίου.

Δεν μπόρεσαν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα του Συνδικάτου, πως το άνοιγμα της αποθήκης τα Σάββατα δεν καλύπτει καμιά ανάγκη διανομής φαρμάκων απλώς εξυπηρετεί τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των φαρμακαποθηκών.

Με αυτό τον τρόπο στηρίζουν τα συμφέροντα και επιδιώξεις των εργοδοτών, ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, στο δικαίωμα να έχουν ένα σταθερό χρόνο εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή και 8ωρο.

Ακόμα η δημοτική αρχή δε δέχτηκε το επιχείρημα του συνδικάτου ότι και τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε η επιχείρηση, για να κηρύξουν παράνομες και καταχρηστικές τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του συνδικάτου, δεν δέχτηκαν τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας όσο αφορά την τροφοδοσία των φαρμακείων κατά την ημέρα του Σαββάτου, επιβεβαιώνοντας την θέση του συνδικάτου για το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας των φαρμακαποθηκών και οι τυχόν ανάγκες των φαρμακείων καλύπτονται από τις εφημερεύουσες φαρμακαποθήκες.

Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής καθώς και του αντιδημάρχου, που έδειξαν με την απόφασή τους ότι είναι με τα συμφέροντα του εργοδότη, και όχι με τις ανάγκες των εργαζομένων και τους κάνουμε ξεκάθαρα ότι το συνδικάτο μας θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση του πενθήμερου, δώρου, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο μας για να δώσουμε από ακόμα καλύτερες θέσεις τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να αγωνιστούμε για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας ενάντια σε κάθε δημοτική αρχή, σε κυβέρνηση και εργοδότες.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.