Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών

Συναδέλφισσεις, συνάδελφοι,


Η Ομοσπονδία μας σας ενημερώνει για την προσπάθεια που έκανε χθες να επικοινωνήσει με την διοίκηση του ΣΦΕΕ καθώς και με τις διοικήσεις των φαρμακευτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πληττόμενη από τις πυρκαγιές περιοχή της Βόρειας Αττικής. Σκοπός της παρέμβασης ήταν η προστασία της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων του κλάδου στην περιοχή.

Παρά τις προσπάθειές μας όμως δεν έγινε δυνατό να επικοινωνήσουμε αρμοδίως με εκπροσώπους των διοικήσεων αυτών. Έχοντας γνώση ότι κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις κλείνουν αυτό το διάστημα λόγω των θερινών διακοπών, διατηρώντας ωστόσο ορισμένο προσωπικό ασφαλείας, ενώ κάποιες άλλες  λειτουργούν κανονικά έστω και με καθεστώς αδειών, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι καθιστούμε υπεύθυνη την εργοδοσία και το ΣΦΕΕ για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων σε αυτές.

Σε καμία περίπτωση να μην δεχτεί εργαζόμενος ή εργαζόμενη που απειλείται το σπίτι του πίεση από οποιονδήποτε εργοδότη για να παραμείνει στη δουλειά. Να χορηγηθεί άδεια με αποδοχές στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που έχουν υποστεί καταστροφές. Η Ομοσπονδία μας παλεύει για όλα τα μέτρα προστασίας, για την επόμενη μέρα της ζωής των πληγέντων, των εργαζομένων.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, καλούμε τούς συναδέλφους να είναι σε επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας. 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.