Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα με νεκρό εργάτη στο Λαύριο

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Θρηνούμε έναν ακόμη νεκρό συνάδελφό μας γιατί όπως όλα δείχνουν δεν είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μετρά ασφάλειας για την εργασία που εκτελούσε ο συνάδελφός. Και ξέρουμε πολύ καλά πως τα μέτρα ασφάλειας δεν παίρνονται γιατί είναι κόστος για τους εργοδότες. Ο 45 ετών συνάδελφος και πατέρας δύο παιδιών, εργαζόμενος δύτης, σκοτώθηκε όταν τον τράβηξε η αναρρόφηση, που τραβάει θαλασσινό νερό για την ψύξη μηχανημάτων του πλοίου.

Η εργοδοσία εγκληματεί για να βγάλει μέγιστο κέρδος και το κράτος της παρέχει κάθε μέσο για να το κάνει! Οι τραυματισμοί, τα ατυχήματα, οι ακρωτηριασμού και οι θάνατοι εργατών δεν πρέπει να γίνουν κανονικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από την ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας που προειδοποιούσε ότι «χρειάζεται άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς πριν θρηνήσουμε νέα θύματα στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών».

Απαιτούμε: να εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και να κηρυχτεί υποχρεωτική η ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών, όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.