Κοινή ανακοίνωση Συνδικάτου Φαρμάκου και Σωματείου εργαζομένων ΠΕΙΦΑΣΥΝ για τις εξελίξεις στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με την αριθμό 306/2024 απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά ακυρώθηκε η παράνομη και καταχρηστική, τρομοκρατικού τύπου, απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ και διατάχθηκε η άμεση επαναπρόσληψή του!

Και ενώ υπάρχει δικαστική απόφαση που κρίνει ως άκυρη την απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή, προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, και υποχρεώνει την εργοδοσία να τον επαναφέρει στην εργασία του, η Διοίκηση επιμένει να προκαλεί, να οξύνει την κατάσταση και συνεχίζει να αρνείται στον συνάδελφο να επιστρέψει στην εργασία του, απαγορεύοντας του ακόμα και την είσοδο στο χώρο του επιχειρησιακού σωματείου!

Θυμίζουμε στην εργοδοσία ότι ο συνάδελφος παραμένει Πρόεδρος του σωματείου και έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται στο χώρο, να συζητά με τους εργαζόμενους, να δρα και να παρεμβαίνει για κάθε μικρό η μεγάλο πρόβλημα τους.

Φαίνεται ότι η διοίκηση του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ έχει χάσει την ψυχραιμία της. Τόσο που προτιμά να πληρώνει πρόστιμο για κάθε μέρα που απαγορεύει στο συνάδελφο να εργαστεί, από το να τον αφήσει να εργαστεί!

Τους ενοχλεί αφάνταστα η παρουσία των συνδικαλιστών στον χώρο, επιθυμούν να κόψουν κάθε επικοινωνία των εργαζομένων με τους συνδικαλιστές που τους εκπροσωπούν. Θέλουν να εμποδίσουν τη συλλογική συζήτηση των εργαζομένων, την οργανωμένη δράση με το σωματείο τους για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, με δικαιώματα. Θέλουν να δουλεύουμε με σκυμμένο το κεφάλι, για να διατηρούμε «την τροχιά ανάπτυξης του Συνεταιρισμού»! Δηλαδή, να συνεχίζουμε να χάνουμε εμείς για να κερδίζουν αυτοί!

Μόνο την τελευταία 5ετία, ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ είχε 20εκ. κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι ζούμε με τους χαμηλούς μισθούς μας, τις υπερωρίες, τις κλεμμένες τριετίες. Η εργοδοσία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κάθε χρόνο σε κερδοφορία και εμείς, με την ακρίβεια να κατατρώει το μισθό μας, στις 15 του μήνα μένουμε πανί με πανί και ψάχνουμε τρόπο να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των οικογενειών μας που συνεχώς αυξάνονται.

Για αυτό τον λόγο στέλνουν mail στους εργαζόμενους για να τους πείσουν ότι το πρόβλημα είναι τα σωματεία , η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, και όχι η εκμετάλλευση που βιώνουν από την εργοδοσία, η ακρίβεια και οι μισθοί που δεν φτάνουν.

Για αυτό τον λόγο στέλνουν επιστολή στον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου , που ούτε λίγο ούτε πολύ του λένε ότι θα μείνει «σιδηροδέσμιος» μέσα στα γραφεία του σωματείου, γιατί το «παράπτωμα του» είναι η προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων και διεκδίκησης αυτών που έχουν ανάγκη και δικαιούνται.

Για αυτό το λόγο «κλειδώνουν» τις συναδέλφισσες στο κτίριο της παραγγελιοληψίας, της παραλαβής και των γραφείων, για να μην έχουν καμία επαφή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τις διεκδικήσεις και τα ζητήματα που αναδείχνουν. Για να μην έχουν καμία ενημέρωση. Η απομόνωση των εργαζομένων από την εργοδοσία, όχι μόνο εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια τους, στο χώρο εργασίας, αλλά προσβάλλει και την ίδια την αξιοπρέπεια τους.

Φαίνεται ότι ο συνδικαλισμός που θέλει η Διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ είναι αυτός που δεν συζητά με κανέναν εργαζόμενο, που δεν κάνει εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης, που δεν διεκδικεί αυξήσεις και άλλα δικαιώματα, που δεν δρα «εν ώρα εργασίας», γιατί «δημιουργείται πρόβλημα στη δουλειά». Αλήθεια, το να καλούνται, σε ώρα εργασίας, οι εργαζόμενοι ένας – ένας στα γραφεία των διευθυντών και των Προϊσταμένων για να «συζητήσουν», δεν δημιουργεί πρόβλημα στη δουλειά;

Η διοίκηση του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ μίλησε για εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις της. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η εργοδοσία στον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ δεν σέβεται τίποτα και κανέναν, αν δεν εξυπηρετούνται τα σχέδια και τα συμφέροντά της!

Αντίθετα, αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο που όλες οι κυβερνήσεις έχουν δώσει στην εργοδοσία. Συκοφαντεί το επιχειρησιακό σωματείο ότι δήθεν κάνει μηνύσεις στην εταιρία, ενώ είναι αυτή που έχει επιδοθεί σε «βιομηχανία» μηνύσεων και εξώδικων προς το επιχειρησιακό σωματείο και τα μέλη της Διοίκησης. Ακόμα και στον Πρόεδρο του Κλαδικού Συνδικάτου έστειλαν εξώδικο για την παρουσία του και την ενημέρωση των εργαζομένων στο χώρο!

Ματαιοπονούν, όμως, αν νομίζουν ότι θα λυγίσουμε! Το σωματείο των εργαζόμενων στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής, την Ομοσπονδία μας, το ΕΚ Πειραιά, τις δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον κλάδο μας και αλλού που έχουν σταθεί αλληλέγγυες από την αρχή αυτού του αγώνα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να επιστρέψει ο Πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στην εργασία του.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για:

  • Υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε ανάσα από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά στα σπίτια μας.
  • Ελεύθερη και απρόσκοπτη συνδικαλιστική δράση στο χώρο δουλειάς. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να συζητάμε συλλογικά όλοι οι εργαζόμενοι, να δρούμε οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα μας, να παλεύουμε σαν μια γροθιά, να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν!

Δείξαμε την πραγματική μας δύναμη! – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.