Κοινή ανακοίνωση Συνδικάτου και Ομοσπονδίας Φαρμάκου με το σωματείο εργαζομένων στην Boehringer Indgelheim Hellas

Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό σε όλους σας ότι το Σωματείο της Boehringer Indgelheim. έχει πολύ συγκεκριμένα τοποθετηθεί στην εργοδοσία για τα σοβαρά προβλήματα μας αλλά και σχετικά με τα χρονίζοντα «της οδηγίας για τον σεισμό στο εργοστάσιο» και τα «σημεία στην συσκευασία και την παραγωγή που μεταξύ άλλων επιδεινώνουν την σωματική μας υγεία».

Μέσα από την τελευταία μας επικοινωνία με τη Διοίκηση της εταιρείας, είχαμε βάλει τελική ημερομηνία απάντησης γι’ αυτά τα δύο, την 30η Οκτωβρίου 2020. Η Διοίκηση απάντησε εγγράφως με απαράδεκτο τρόπο, υποτιμώντας  την νοημοσύνη όλων μας και προσβάλοντας τα θεσμικά συνδικαλιστικά μας όργανα:«…Mε βάση διερεύνηση των συγκεκριμένων περιπτώσεων και σχετική επικοινωνία με τον ιατρό εργασίαςδεν υφίστανται θέματα που χρήζουν τη λήψη ενεργειών.. (τι σχέση έχει ο ιατρός εργασίας με την υλικοτεχνική υποδομή για την οποία η εταιρία έχει την ευθύνη και το γνωρίζει ότι χρήζει παρεμβάσεών της…) Η διαδικασία για το σεισμό έχει συζητηθεί με τον τεχνικό εργασίας και είναι σε εξέλιξη (ενάμιση χρόνο υπενθυμίζουμε!!!!) στα πλαίσια της διαμόρφωσης του γενικού σχεδίου διαχείρισης εκτάκτων αναγκών το οποίο ολοκληρώνεται, μέρος του οποίου είναι και ο σεισμός.  Αντίστοιχα θα ακολουθήσει ενημέρωση των υπευθύνων και του προσωπικού όπως χρειάζεται…”

Συνάδελφοι,

Η καθημερινότητα μας μιλάει από μόνη της και για τα δύο θέματα. Τα λόγια περισσεύουν. Δώσαμε για τα χρονίζοντα προβλήματα χρόνο μπόλικο και βλέπετε την απάντηση τους. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να κλιμακώσουμε την αντιπαράθεση μας. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε την εταιρεία να ορίσει άμεση συνάντηση με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων. Συνάντηση με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγκεκριμενοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων επίλυσης των ζητημάτων που θέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα πολύ σοβαρά θέματα που έχουμε, όπως των «ενοικιαζόμενων» συναδέλφων, την προστασία της μητρότητας ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης,….κλπ.  μόνο αυτό θα μπορούσαμε να δεχτούμε ως  έμπρακτη αναγνώριση από την εταιρεία.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα, γιατί την ίδια στιγμή εξυφαίνεται από εργοδότες και κυβέρνηση, νομοσχέδιο που θέλει να αλυσοδέσει τα ταξικά σωματεία για να ικανοποιήσει την εργοδοσία, να λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια των εργοδοτών. Στο ίδιο νομοσχέδιο βάζουν και άρθρα που καταργούν  δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, που δημιουργούν  συνθήκες γαλέρας στους χώρους δουλειάς…                                                                                              

Η ενότητα μας στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων μας, θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στις ορέξεις των εργοδοτών.                                                                                                                 

Η συμμετοχή μας στους απεργιακούς και άλλους συλλογικούς αγώνες όλων των εργαζόμενων θα καταργήσει στην πράξη τις συνολικές επιλογές των εργοδοτών που ετοιμάζεται να  νομοθετήσει η κυβέρνηση, θα ενισχύσει και το δικό μας αγώνα απέναντι στην εταιρεία Boehringer Indgelheim.. για την απόσπαση κατακτήσεων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.