Καταγγελία για το εργατικό ατύχημα στις 16/5 στη DEMO

Για άλλη μια φορά είδαμε έναν συνάδελφό μας  να τραυματίζεται στο εργοστάσιο την ώρα που έκανε τη βάρδιά του.

Η ελλιπής εκπαίδευση λόγω των αναγκών της παραγωγής, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας και η εντατικοποίηση της εργασίας σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο και το απάνθρωπο πρόγραμμα που ισχύει στο εργοστάσιο, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι το ατύχημα έγινε στη νυχτερινή βάρδια σε εργαζόμενο που είχε προσληφθεί λίγο καιρό πριν και μάλιστα του είχαν αλλάξει και πόστο.

Ενώ η εταιρεία μεγαλώνει, κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων και τα στελέχη της ποζάρουν χαμογελαστά με υπουργούς και τον Πρωθυπουργό, την ίδια ώρα οι εργαζόμενοί βιώνουμε εξαντλητικές βάρδιες, κοροϊδευτικές “αυξήσεις”, αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος, αλλά και την ακρίβεια που έχει ρίξει ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη του μισθού μας.

Ο λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά είναι ένας: οι ανάγκες μας και η ασφάλειά μας είναι κόστος για την εταιρεία που πρέπει να μειωθεί για να αυξηθούν τα κέρδη της.    

Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να προστατέψουμε τις ζωές μας και την υγεία μας. Παίρνουμε παράδειγμα από άλλους χώρους δουλειάς, όπως την COSCO, όπου οι εργαζόμενοι δε φοβήθηκαν,  διεκδίκησαν αποφασιστικά όλοι μαζί και είχαν κατακτήσεις.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο της  εταιρείας να οργανωθεί στο Σωματείο εργαζομένων της DEMO, να το δυναμώσει για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί σύγχρονα μέτρα προστασίας στο χώρο δουλειάς και ουσιαστικές αυξήσεις.

Πλέον οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή: Δε θα επιτρέψουμε για τα κέρδη τους να παίζουν με την υγεία μας. 

Απαιτούμε να υπάρχει  γιατρός και νοσηλευτής όλες τις μέρες και τις ώρες που υπάρχουν εργαζόμενοι στην DEMO!

Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στο συνάδελφο, να κάνουμε ότι μπορούμε να μην επιτρέψουμε άλλα τέτοια περιστατικά.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων DEMO

19/05/2023

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.