Καταγγελία κατά της απόφασης του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας να εφαρμόσει τον νόμο Χατζηδάκη

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής-Πειραιά καταγγέλλει την Διοίκηση του διασπαστικού «Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Αθήνας» που έτρεξε να εφαρμόσει τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταδικάστηκε από όλα τις ταξικές οργανώσεις με πρόσφατες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παρά τα μεγάλα λόγια των δυνάμεων που έχουν την πλειοψηφία στο Σύλλογο, στην πράξη βάζουν πλάτη στην εφαρμογή του νόμου, ακόμα και πριν τον εφαρμόσει η κυβέρνηση! Λίγο πριν τα Χριστούγεννα πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες υιοθετώντας πλήρως την λογική της κυβέρνησης και για τις ηλεκτρονικές «ψηφοφορίες» που ενισχύουν την προσπάθεια για  χτύπημα των Συνδικάτων και έλεγχο τους από την εργοδοσία.

Και όλα αυτά την ώρα που ο αγώνας ενάντια στο νόμο-έκτρωμα συνεχίζεται!

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Είναι συνέχεια της γραμμής και πρακτικής του κυβερνητικού-εργοδοτικού Συνδικαλισμού που έχει πρωτοστατήσει όλα τα τελευταία χρόνια στην συναίνεση η και εφαρμογή σειρά αντεργατικών μέτρων όλων των κυβερνήσεων. Κορυφαίο παράδειγμα οι εξελίξεις με την επικουρική ασφάλιση και την μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο, που οδήγησαν στην μετατροπή της επικουρικής σύνταξης σε φιλοδώρημα και σε μια σειρά άλλες περικοπές.

Τώρα εφαρμόζουν και τον νόμο-έκτρωμα που έχει στόχο την διάλυση των Συνδικάτων, το τσάκισμα κάθε συλλογικού αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς!

Το Συνδικάτο μας ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά προς την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της στο εργατικό κίνημα και στον κλάδο του Φαρμάκου, ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει αυτόν τον κατάπτυστο νόμο, που έχει καταδικαστεί από όλες τις εργατικές οργανώσεις και τους συναδέλφους.

-Δεν πρόκειται να παραδώσουμε κανένα μητρώο στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, δεν πρόκειται να κάνουμε ηλεκτρονικές δήθεν «ψηφοφορίες». Δεν θα  μετατρέψουμε την πραγματική δράση, τους αγώνες για τα δικαιώματα μας, σε τηλεπαράσταση ελεγχόμενη από κυβέρνηση και εργοδοσία. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ιατρική Ενημέρωση να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλους όσους εφαρμόζουν τον νόμο-τερατούργημα, που θέλει να γυρίσει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για να μείνει ο νόμος-έκτρωμα της κυβέρνησης στο μόνο σημείο που του αρμόζει. Στα σκουπίδια!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να σταθούν μαχητικά και να συσπειρωθούν στις γραμμές του συνδικάτου:

-Για να μην υλοποιηθούν τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα.

-Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της υγείας μας

-Για υπογραφή κλαδικής σύμβασης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.