Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών στα γραφεία του ΣΕΒ την Πέμπτη 26 Μάη,

Η Ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, στα γραφεία του ΣΕΒ, την Πέμπτη 26 Μάη, για την απαίτηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2022 με αυξήσεις στους μισθούς. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο κλάδο όπως και στον δικό μας, οι εργαζόμενοι εδώ και 13 χρόνια δουλεύουν χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Την ευθύνη φέρουν ακέραια οι εργοδότες, οι βιομήχανοι που μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, καθυστερήσεις, με διάφορα προσχήματα και ιδεολογήματα, δεν προχωρούν στην υπογραφή των κλαδικών μας ΣΣΕ.

Πρόκειται για τους εργοδότες που με τη δική μας δουλειά θησαυρίζουν, που διευκολύνονται από την αντεργατική νομοθεσία να μας εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο, που επιδοτούνται για τις επενδύσεις τους, την ίδια στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι στενάζουμε από την ακρίβεια και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Τους δηλώνουμε, όμως, ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμα στην κλαδική ΣΣΕ που κατοχυρώνει συλλογικά τα μισθολογικά κι εργασιακά μας δικαιώματα. Θα εντείνουμε τον αγώνα μας για υπογραφή κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις και διεύρυνση δικαιωμάτων. 

Οι πρόσφατοι αγώνες των συναδέλφων μας σε κλάδους και επιχειρήσεις μας δείχνουν το δρόμο.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα , απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις.

Η δική μας δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα για το δίκιο της τάξης μας!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 26 Μάη 2022 στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ και από εκεί στα γραφεία του ΣΕΒ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.