Ανακοίνωση για την Glaxosmithkline

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι αναδιαρθρώσεις των εταιρειών με στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους, δε σταματούν ούτε στον καιρό των lockdown, ακόμα και αν η πανδημία δεν έχει πλήξει τον κλάδο του φαρμάκου.

Η Glaxo, αποφάσισε να παραχωρήσει τα αναπνευστικά της φάρμακα σε άλλη εταιρεία, καταργώντας δεκάδες θέσεις εργασίας συναδέλφων ιατρικών επισκεπτών που δουλεύουν στην προώθησή τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι επικείμενες απολύσεις θα βαφτιστούν για άλλη μια φορά «οικιοθελείς αποχωρήσεις», οι συνάδελφοι, με αντίτιμο κάποιο πακέτο «αυξημένης» αποζημίωσης, θα κληθούν να υπογράψουν τον εργασιακό τους θάνατο. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Glaxo προχωρά σε τέτοιου είδους «αναδιαρθρώσεις». Με αυτόν τον τρόπο μεθοδευθήκαν εκατοντάδες απολύσεις τα τελευταία χρόνια, τμήματα έκλεισαν, εργασιακές σχέσεις άλλαξαν, αφού εργαζόμενοι με μόνιμη σχέση εργασίας αντικαταστάθηκαν από εργολαβικούς ή από εξωτερικούς συνεργάτες.

Συνάδελφοι,

Πίσω από τις παραινέσεις για «ατομική ευθύνη», «αυτοπεριορισμό» και «απομόνωση» κρύβεται η εντατικοποίηση, η τηλεργασία, η εργασιακή ανασφάλεια, οι απολύσεις. Οι εταιρείες, μέσα στο κλίμα συναίνεσης που καλλιεργείται, δουλεύουν πυρετωδώς για τα κέρδη τους, αμφισβητώντας, όπως στην περίπτωση της Glaxo, το δικαίωμά μας στη δουλειά, αξιοποιώντας παράλληλα όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που η εκάστοτε κυβέρνηση, και η σημερινή της ΝΔ, τους παρέχει απλόχερα.

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Με την αλληλεγγύη και την ενότητά μας να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις τους! Να μας βρουν απέναντί τους, οργανωμένους και συσπειρωμένους στο κλαδικό Συνδικάτο και την κλαδική μας Ομοσπονδία!

Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Για να απαιτήσουμε από τη διοίκηση της Glaxo να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση και να φροντίσει οι συνάδελφοι να απορροφηθούν σε άλλα τμήματα.

Να δώσουμε τη μάχη για τα δικαιώματά μας, για όλα όσα μας ανήκουν!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.