Όλοι στην Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Συνδικάτο οικοδόμων (Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος)

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Συνδικατο οικοδόμων (Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος)

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα στις 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ !

 Για να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια , για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.

Να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Είναι μονόδρομος η οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτούς που μας κάνουν το βίο αβίωτο την κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσια, τα κόμματα που πίνουν νερό από την πηγή του προβλήματος, που είναι τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών.  Που υπόσχονται προεκλογικά λύσεις, η πείρα μας δείχνει ότι δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη για αυτό. Όπως επίσης καμία αυταπάτη δεν πρέπει να τρέφουμε για την ηγεσία της  ΓΣΕΕ που απέναντι στον ορυμαγδό του  αντιλαϊκού τυφώνα των μισθών πείνας και της ακριβείας μιλάει για λελογισμένες αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις αντοχές της οικονομίας, δηλαδή με βάση τι γουστάρουν και τι όχι οι κεφαλαιοκράτες.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την καπιταλιστική ανάπτυξη που τρέχει με 7,5% και την ίδια στιγμή που προκλητικά δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ από δικά μας χρήματα για να στηρίξουν πολεμικές επεμβάσεις και επενδύσεις, καλούν τους λαούς να ζουν με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουν στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Μας καλούν να προσαρμοστούμε για να μην πεθάνουμε από το κρύο. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να ζούμε με το φόβο του ηλεκτροσόκ των λογαριασμών, να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουμε τον θερμοστάτη, το κλιματιστικό για να ζεσταθούμε. Αντίστοιχες καταστάσεις βιώνουμε και στον κλάδο μας που  έχει μπουκώσει από κέρδη!

Όπως ομολόγησαν οι φαρμακοβιομήχανοι σε πρόσφατη μελέτη οι πωλήσεις της Φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα το διάστημα 2009-2020 έφτασαν τα 77 δις ευρώ!

Ενώ το ίδιο διάστημα, από το 2009 μέχρι σήμερα, αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η κλαδική απεργία μέσα στο καλοκαίρι με την μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΦΕΕ, οι κινητοποιήσεις σε πολλά εργοστάσια και φαρμακαποθήκες έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα οργάνωσης και αγώνα στους εργοδότες του κλάδου, ότι ο αγώνας για την Σύμβαση θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί!

Οι πρόσφατες πετυχημένες στάσεις εργασίας στα εργοστάσια της FAMAR και στην BOEHRINGER, οι αγώνες που δόθηκαν στις μεγάλες φαρμακαποθήκες μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Ο αγώνας για την Σύμβαση θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί!

Δεν προσαρμοζόμαστε. Αγωνιζόμαστε:

Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης που θα κατοχυρώνει σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φθηνά για το λαό!

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Συνδικάτο οικοδόμων (Βερανζέρου 1 πλατεία Κάνιγγος)

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα, παίρνουμε μέρος στην γενική συνέλευση και στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.