ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-11-2020 ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1 ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΡΟΦΟΣ)

Να συζητήσουμε, να οργανώσουμε, και να αποφασίσουμε πως θα σχεδιάσουμε   τον αγώνα μας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση  που δεχόμαστε από την  κυβέρνηση, τον  Σ.Ε.Β., και την Ε.Ε. 

 Με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στην βουλή θέλουν να επιβάλλουν την διευθέτηση του σταθερού χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, την τηλεργασία, την απελευθέρωση των απολύσεων.

Την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με στόχο να βάλουν χέρι στις εισφορές των εργαζομένων να απαλλαγεί η εργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές, να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων.

 Ψήφισαν τον νέο πτωχευτικό νόμο ώστε πιο εύκολα να βάζουν στο χέρι στην λαϊκή περιουσία τους μισθούς μας, ταυτόχρονα για να ενισχύσουν το μεγάλο κεφάλαιο προωθούν προγράμματα απασχόλησης με κατώτατο μισθό 200 ευρώ.

Η κυβέρνηση οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν μπροστά στην καπιταλιστική κρίση που ήδη βιώνουμε να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για αυτό παίρνουν τέτοια βάρβαρα μέτρα που για την πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού μας σημαίνουν μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία, μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Την ίδια στιγμή  που καθημερινά οι εργαζόμενοι ο λαός μας ζουν με την ανασφάλεια για το δεύτερο κύμα της πανδημίας , στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  υπάρχει συνωστισμός, τα κρούσματα στους εργασιακούς χώρους  αυξάνονται, η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα προστασίας, με την αύξηση των δρομολογίων, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, το δυνάμωμα των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, δίνει ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες και στους επιχειρηματικούς ομίλους, μεταθέτει την δικιά της ευθύνη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, στους εργαζόμενους , στην νεολαία με την λογική της ατομικής ευθύνης.

Και για να περάσει αυτή η βάρβαρη πολιτική της δυναμώνει την κρατική καταστολή σε

όσους αντιστέκονται, να διαλύει συγκεντρώσεις  να χτυπάει εργαζόμενους και μαθητές. Για να  χτυπήσει το ταξικό εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ  η κυβέρνηση

προωθεί νέο νόμο που θα απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση, θα βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στην άσκηση του δικαιώματος στην απεργία.

Συνάδελφισσες- συνάδελφοι

Τώρα είναι η ώρα να σημάνει μαζικός ξεσηκωμός,  να δυναμώσουμε τους αγώνες μας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες . Η ικανοποίηση των δικών μας αναγκών έρχεται μόνο σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεπεράσουμε την λογική ότι στον κλάδο είμαστε καλά, και ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν μας αγγίζουν, επειδή στις περισσότερες φαρμακευτικές επιχειρήσεις σήμερα και λόγω της πανδημίας οι εργοδότες θησαυρίζουν. Οι εργοδότες μας  έχουν αποδείξει  όλο το προηγούμενο διάστημα ότι εφάρμοσαν τα αντεργατικά μέτρα σε μια σειρά χώρους, όπως τα μέτρα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, τις αναστολές εργασίας, την εργολαβική εργασία το κυλιόμενο ωράριο, την αμφισβήτηση του πενθήμερου και οκτάωρου, τις απολύσεις.

Ότι ενώ ο κάθε εργοδότης εμφανίζεται ως ιδανικός προστάτης των εργαζομένων, όλοι μαζί οι εργοδότες έχουν κάνει μέτωπο απέναντι στο συνδικάτο και την ομοσπονδία μας για να μην υπάρχει κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, και συλλογική κατοχύρωση των εργαζομένων.

Να ξεπεράσουμε την απογοήτευση και μοιρολατρία ότι τίποτα δεν γίνεται.  Έχουμε το συνδικάτο μας που βρίσκεται παντού σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Το δείχνουν οι αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, για το ωράριο, τις απολύσεις,  για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, και ότι από αυτές τις μάχες που δόθηκαν είχαμε αποτελέσματα.

Προετοιμαζόμαστε από σήμερα  να απαντήσουμε μαχητικά με απεργία,να συμμετέχουμε μαζικά, η κυβέρνηση να βρει απέναντί της ένα αποφασισμένο εργατικό κίνημα  που να διεκδικεί  τα δικαιώματά της  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.