Οι Φαρμακοβιομήχανοι απαιτούν, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεινοπαθούν.

Συνάδελφοι,

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 1,2 δισ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας. Οι πωλήσεις φαρμάκων έχουν αυξηθεί κατά 80% την τελευταία πενταετία, με αυτές να αγγίζουν τα 3 δισ. το 2021. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 180%, ενώ οι εγχώριες πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 35%. Οι πωλήσεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά έφτασαν τα 77 δισ. ευρώ, από το 2009 έως το 2020.

Την ίδια ώρα χαρίζονται 250 εκατ. ευρώ! από το ταμείο ανάπτυξης σε 32 φαρμακοβιομηχανίες ως στήριξη !

Μεγάλες επενδύσεις συνεργασίες εξελίσσονται στον κλάδο όπως αυτή χαρακτηριστικά της LAVIPHARM με την ΤIKUN για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης όπου στόχος είναι από 45εκατ. κύκλο εργασιών το 2018 να γίνει 112εκατ το 2026. Νέα εργοστάσια και επενδύσεις με μεγάλες χρηματοδοτήσεις είναι σε εξέλιξη σε ELPEN, DEMO Pfizer, Bennett, Rafarm, Novartis, Sanofi, Unifarma, Winmedica, Novo Nordisk και Merck Sharp & Dohme Ελλάς, , Rafarm, Gap, Pharmazac, Unifarma, Winmedica και Medicair

Σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης  Φαρμακοβιομηχανίας και CEO της ΕΛΠΕΝ ακολουθώντας την γραμμή της κυβέρνησης δήλωσε ότι  βασικό πρόβλημα για τις ελλείψεις είναι οι παράλληλες εξαγωγές επειδή στην χώρα μας το φάρμακο είναι φθηνό, στην ουσία μας είπε ότι πρέπει να αυξηθεί η τιμή του φαρμάκου για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος!

Αυτό που μας λέει ο εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων είναι ότι το αν θα έχουμε φάρμακο θα εξαρτιέται από το πόσο κέρδος βγάζουν από αυτό!

Μπορεί να οι βιομήχανοι να φωνάζουν για μείωση του claw back των φόρων δηλαδή και να ζητάνε συνεχώς κρατική στήριξη , η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι πολύ διαφορετική!

Μέσα στο διάστημα όπου οι βιομήχανοι και οι φαρμακέμποροι σπάνε ρεκόρ πωλήσεων από χρονιά σε χρονιά από το 2009,  οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου παραμένουν χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, η  εντατικοποίηση της δουλειάς στην παραγωγή και στη διανομή – διακίνηση των φαρμάκων τσακίζει κόκαλα.

Ενώ βγαίνουν και διαφημίζουν συνεχώς για τα μεγάλα κέρδη και τις επενδύσεις τους , αντί να υπογράψουν την ΣΣΕ που προτείνει η Ομοσπονδία μας και το Συνδικάτο μας με αυξήσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων και επαναφέρει τα θεσμικά που είχαμε κατακτήσει πριν από τα μνημόνια όπως επιδόματα τριετίες  αυτοί αρκούνται σε κάποια κουπόνια σουπερ μάρκετ κάποια εφάπαξ μπόνους τα οποία ήδη εξανεμίζονται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Οι προηγούμενες κινητοποιήσεις, η κλαδική απεργία τον Ιούνιο ανάγκασε την εργοδοσία να δώσει μικρές παροχές, οι οποίες είναι μακριά από τις ανάγκες μας.

Ο αγώνας για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ποιο αναγκαίος από ποτέ!

Είναι ώρα να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου σε κάθε εργοστάσιο σε κάθε φαρμακαποθήκη στα φαρμακεία και στην ιατρική ενημέρωση!

Το συνδικάτο Φαρμάκου καλεί όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση τις πρωτοβουλίες και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για την υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής ΣΣΕ!

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλους τους μισθούς – 950 ευρώ κατώτερο μισθό.
  • 8ωρη και πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5% έως 9%
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ – φορητού υπολογιστή και βοηθού φαρμακείου.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%
  • Εφάπαξ επίδομα θέρμανσης 1000 ευρώ και 700 ευρώ για κάθε παιδί έως έξι ετών.

Δίνουμε την μάχη για να μην μείνει κανένας χωρίς φάρμακο, απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα και να καταργηθούν πλήρως οι παράλληλες εξαγωγές.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ-ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.