Το συνδικάτο Φαρμάκου μαζί με άλλα εργατικά συνδικάτα με διαμαρτυρία τους στο υπ. Εργασίας απαίτησαν: «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους κλάδους τους, και συνολικά στους χώρους δουλειάς, όσον αφορά τα εργατικά ατυχήματα πραγματοποίησαν  σωματεία της Αττικής.

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» απαίτησαν απέναντι στη μαύρη λίστα των συναδέλφων τους που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί στο μεροκάματο. «Για τα κέρδη τους θυσιάζουν τη ζωή μας», κατήγγειλε με το πανό του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, που πήρε την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση και απαιτεί «άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων». Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τα Συνδικάτα ΦαρμάκουΜετάλλουΤύπου – ΧάρτουΧημικής Βιομηχανίας.

Όπως επισημαίνουν τα σωματεία, η συχνότητα και η σοβαρότητα των εργατικών ατυχημάτων συνδέεται τόσο με την έλλειψη μέτρων προστασίας και την αποψίλωση των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και με την εντατικοποίηση και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που εξαπλώνονται στο εργατικό δυναμικό. «Η ανάπτυξή τους δεν αφορά εμάς, όχι άλλο αίμα στους χώρους της δουλειάς», διαμηνύουν και καλούν κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί στο σωματείο του, να παλέψει για τη ζωή του.

Την καλπάζουσα κερδοφορία των επιχειρήσεων του κλάδου που συνοδεύεται από αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, σχολίασε ο Βαγγέλης Ζέρβας, από το Συνδικάτο Φαρμάκου. «Αρνούνται το αίτημα για Συλλογική Σύμβαση, αρνούνται τα δικαιώματα, το μέγιστο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να γυρίζει ασφαλής στην οικογένεια του», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν είναι η μοίρα μας να σακατευόμαστε για τα κέρδη της εργοδοσίας». Στην κατεύθυνση αυτή υπενθύμισε πως η μάχη της απεργίας είναι μάχη και για το δικαίωμα της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

πηγή 902.gr

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.