Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα για την Δημόσια Υγεία που αφορά και τον κλάδο μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή ενώ θησαύρισαν την περίοδο της πανδημίας φαίνεται πως τα θέλουν όλα. Θέλουν να ξεζουμίσουν το λαό, να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του για υγεία.

Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο! Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη με ακόμη πιο σκληρά μέτρα να συνεχίσει την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Αυτά τα μέτρα είναι η συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε και γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία, δεν άγγιξε τον ιδιωτικό τομέα υγείας, που πλούτιζε αλλά τον άφηνε να συνυπάρχει «αρμονικά» με το  υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους.

Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

Για τον κλάδο μας νομοθετεί το ξεχείλωμα του ωραρίου για τους εργαζόμενους στις φαρμακαποθήκες, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 51 «ο νόμιμος εκπρόσωπος κάθε φαρμακαποθήκης δύναται να διαμορφώσει το ωράριο λειτουργίας της φαρμακαποθήκης καθ’ υπέρβαση των χρονικών ορίων καθώς και κατά την ημέρα του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένης πάντως της Κυριακής, υπό την προϋπόθεση ότι τηρείται η εργατική νομοθεσία».

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα! Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.