Αποτελέσματα αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Φαρμάκου-Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά και Νήσων (26 Μαίου-14 Ιουνίου)

Tα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου μας (26 Μαίου-14 Ιουνίου) είναι τα εξής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου

Ψηφίσαντες: 1868

Άκυρα: 7

Έγκυρα:1861

Για αντιπροσώπους για τα συνέδρια της Ομοσπονδίας του κλάδου και του ΕΚΑ
Ψηφίσαντες: 1446

Άκυρα: 4

Έγκυρα:1442

Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία: 36 (2018:30)
Αντιπρόσωποι για το ΕΚΑ 19 (2018:16)


Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους  και όλες τις  συναδέλφισσες  από όλο τον κλάδο,  που για άλλη μια φορά έδειξαν την εμπιστοσύνη  τους  στο Συνδικάτο μας, με την μαζική συμμετοχή τους στις πρόσφατες  αρχαιρεσίες. Αρχαιρεσίες  που έγιναν σε πρωτόγνωρες  συνθήκες, μέσα στις  συνθήκες  της πανδημίας  αλλά και  της αντεργατικής  επίθεσης  της κυβέρνησης και της  εργοδοσίας  με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, μέσα σε μεγάλες απεργιακές  μάχες και αγώνες  ενάντια στις απολύσεις  και την εργοδοτική τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς  του κλάδου.

Η πανδημία και η αντεργατική επίθεση δε στάθηκαν εμπόδια από το να βρισκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους, ούτε για μια μέρα δε σταμάτησαν οι εξορμήσεις και οι παρεμβάσεις μας σε εργοστάσια, φαρμακαποθήκες, εταιρείες, υπουργεία και δήμους, ενάντια και στην κρατική καταστολή της κυβέρνησης. Σε πείσμα όλων όσων μας ήθελαν κλεισμένους στο καβούκι μας, έρμαια της ατομικής μας ευθύνης, αποδείξαμε πως  πίσω από τις μάσκες υπάρχουν φωνές, πετύχαμε ο κλάδος να κρατήσει ζωντανή και δυνατή τη συνδικαλιστική του συγκρότηση.

Σε αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή των συναδέλφων εκφράστηκε με σημαντική αύξηση και στις αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου (1861 ψήφοι, αύξηση 20,69% σε σχέση με το 2018/1542 ψήφοι) και στις αρχαιρεσίες  για τους αντιπροσώπους στα συνέδρια της Ομοσπονδίας του κλάδου και του ΕΚΑ (1442 ψήφοι, αύξηση 24,31% σε σχέση με το 2018/1160 ψήφοι)

Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών είναι θετικό βήμα, που μας δίνει την δυνατότητα να αγωνιστούμε από καλύτερες  θέσεις ενάντια στην επίθεση  που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου και όλοι οι εργαζόμενοι, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος-τερατούργημα  του Χατζηδάκη και της  κυβέρνησης  στους  χώρους δουλειάς  του κλάδου, για να καταλήξει εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας, γνωρίζουμε ότι εμείς είμαστε  οι παραγωγοί του πλούτου, χωρίς εμάς κανένα εργοστάσιο, αποθήκη, φαρμακείο, ιατρική ενημέρωση δεν μπορεί να λειτουργήσει, γνωρίζουμε ότι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ο λαός  μας  όταν το αποφασίσει μπορεί να κάνει  πράξη την  προοπτική για ένα καλύτερο κόσμο, όπου θα απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγεται.

Τα αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες  και όλη η δραστηριότητα του συνδικάτου, οι μάχες  που έδωσε, μας  γεμίζουν αισιοδοξία για την δύσκολη συνέχεια που έχουμε.  Η συσπείρωσή μας, ας γίνει ο εφιάλτης όλων αυτών που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο. Μαζί, οργανωμένα, με το Συνδικάτο μπορούμε να διεκδικήσουμε την δική μας ζωή, να βάλουμε μπροστά  τις  δικές μας ανάγκες.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.