Ανακοίνωση του Συνδικάτου προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης ΚΛΕΒΑ Α.Φ.Β.Ε.Ε.

Διανύουμε μία περίοδο όπου ο κλάδος του φαρμάκου στη χώρα μας ανακοινώνει τζίρους δισεκατομμυρίων, σπάζοντας το ένα ρεκόρ εξαγωγών και κερδών μετά το άλλο. Παράλληλα χαρίζονται στους φαρμακοβιομήχανους 500 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης (επιπλέον εκατομμύρια από τα λεφτά των clawbacks) για επενδύσεις στον κλάδο, λεφτά τα οποία έχουν βγει από την φοροαφαίμαξη του λαϊκού νοικοκυριού.

Την ίδια στιγμή τι βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου;

Οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς στο πετσί μας. Μας καλούν να δουλέψουμε 10ωρα και 6ήμερα και αναγκαζόμαστε να δεχτούμε επειδή ο μισθός δεν φτάνει. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε γονατίσει από την ακρίβεια, από τις αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, τις αυξήσεις στα ενοίκια. Παρ’ όλα αυτά ο μισθός μας είναι καθηλωμένος εδώ και μία δεκαετία κατά την οποία τα αφεντικά του κλάδου αρνούνται κατηγορηματικά να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ. Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται από τα μέσα του μήνα, για την κάλυψη και μόνο των βασικών μας αναγκών, την ίδια ώρα που από τα χέρια μας παράγονται εκατομμύρια φάρμακα και βγαίνουν εκατομμύρια κέρδη. Φάρμακα τα οποία δεν μπορούμε πλέον να βρούμε στα φαρμακεία.

Το συνδικάτο μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την στάση της εργοδοσίας, η οποία ανακοίνωσε στους συναδέλφους μας από τον ποιοτικό έλεγχο, ότι δεν θα πληρωθούν για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Είναι απαράδεκτο γεγονός, οι συνάδελφοι να ενημερώνονται την ίδια μέρα να μην πάνε για δουλειά ή στην χειρότερη να διώχνονται από την εταιρεία με ευθύνη της εργοδοσίας και παρ’ όλα αυτά να μην πληρωθούν.

Να πάρουμε δύναμη από τους αγώνες του κλάδου μας, τις στάσεις εργασίας σε Boehringer, Famar και Demo. Για να οργανώσουμε την αντίδρασή μας απέναντι σε όλα αυτά, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους του εργοστασίου ΚΛΕΒΑ να συμμετέχουν στην συζήτηση-σύσκεψη στις 18/2, ώρα 11:00, στο παράρτημα του συνδικάτου οικοδόμων στο Μενίδι, Δεκελείας 42.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.