Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της Demo

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις γενικές συνελεύσεις όπου συζητήθηκε η πρόταση επιχειρησιακής σύμβασης του Σωματείου Εργαζομένων DEMO, για αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα μας.

Δεν πάμε πίσω από αυτό!

Σπάμε το φόβο, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία και η «Ένωση» της! Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, της οργάνωσης και της διεκδίκησης, με βάση τις ανάγκες μας!

Για εμάς, όπως έχουμε πει απ’ την ίδρυσή μας , οι εργαζόμενοι ΔΕΝ διαχωρίζονται.

Όταν πετύχουμε την υπογραφή της Σύμβασης, αυτή θα έχει αυτόματη ισχύ για το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ειδικότητας και είδους σύμβασης. Θα καλύπτει δηλαδή, όλους όσους δουλεύουν στην Demo σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Σωματείου μας ή όχι. Μακριά από εμάς κάθε λογής διαχωρισμοί – αποκλεισμοί εργαζομένων! Γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τις διεκδικήσεις και τον αγώνα!

Ταυτόχρονα υπάρχουν εξελίξεις που πρέπει να λάβουμε υπόψη:

Η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, νομιμοποιώντας την πολλαπλή απασχόληση, πέραν του 40ωρου την εβδομάδα και δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα να μην πληρώνουν υπερωρίες! Ακόμα προχωρά με έμμεσο τρόπο στην κατάργηση του διαλείμματος στην εργασία αφού το διάλειμμα δεν θα περιλαμβάνεται στο ωράριο εργασίας!

Επίσης το νομοσχέδιο στοχεύει στην κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, όχι μόνο σε επιχειρήσεις συνεχούς παραγωγής, αλλά και σε όσες μπορούν να δουλεύουν 6 και 7 ημέρες την εβδομάδα και να νομιμοποιήσει πλέον τις ήδη υπάρχουσες βάρδιες της Demo!

Ποινικοποιεί επίσης το δικαίωμα στην απεργία. Ώστε οι εργαζόμενοι να μείνουν άοπλοι μπροστά στις απαιτήσεις των εργοδοτών!

Στοχεύουν αυτό που χρόνια προσπαθούν: Να χτυπήσουν τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας!

Δεν θέλουν συγκροτημένα δικαιώματα, δεν θέλουν οργάνωση και συλλογική δράση!

Τέτοια «δικαιώματα» ΔΕΝ πρόκειται να τα δεχτούμε. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να βάλουμε κανόνες στη σκλαβιά! Για τους εργαζομένους ,τα δικαιώματά τους είναι κόντρα στα θέλω των εργοδοτών και της κερδοφορίας τους.

Αυτή η εξέλιξη κάνει ακόμα πιο επιτατική την ανάγκη για υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης αφού κάτι τέτοιο μας διασφαλίζει, διότι θα έχει ευνοϊκότερους όρους εργασίας!

Ταυτόχρονα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους δηλώνουμε ότι θα φροντίσουμε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Να αποτρέψουμε τον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν!

Δίνουμε απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο!

Συνεχίζουμε την πάλη για την Επιχειρησιακή Σύμβαση ακόμα πιο μαχητικά!

Την κάνουμε δική μας υπόθεση!

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη!

Η Διοίκηση

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.