Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στα φαρμακεία και την συγκρότηση επιτροπής φαρμακείων

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Φάρμακου Αττικής αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε επιτροπή με στόχο την πιο συστηματική ενασχόληση με τα προβλήματα των εργαζομένων στα φαρμακεία που είναι οξυμμένα, λόγω της γενικότερης εντεινόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο  της σημερινής κυβέρνησης όσο και της προηγούμενης. 

Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια που ξέσπασε η πανδημία, οι εργαζόμενοι στο φάρμακο νιώσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει  εντατικοποίηση, με μισθούς – στην καλύτερη περίπτωση – καθηλωμένους στα προ δεκαετίας επίπεδα, κάτω από τις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Την ίδια, όμως,  στιγμή οι φαρμακοβιομήχανοι, οι φαρμακαποθηκάριοι, όλοι οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου, «έσκασαν» από κέρδη που προκαλούν  ίλιγγο.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εμείς οι εργαζόμενοι στα φαρμακεία αντιμετωπίζουμε:

  • Ωράρια λάστιχο με καταπάτηση του 5ημερου – 8ωρου – 40ωρου
  • Αξιοποίηση του νομού Χατζηδάκη για απλήρωτες υπερωρίες – εφημερίες και για ρεπό που αργούν να έρθουν
  • Ατομικές συμβάσεις εργασίας με ψίχουλα για μισθό
  • Όλο και περισσότερα καθήκοντα στο χώρο του φαρμακείου (π.χ. rapid test χωρίς μετρά προστασίας ή εκπαίδευση)
  • Πρακτική φαρμακοποιών και βοηθών  με απλήρωτη εργασία
  • Νέες μορφές εργασίας, όπως τα e-shop, που διαμορφώνουν άθλιες εργασιακές συνθήκες, εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων
  • Ακρίβεια και αυξήσεις σε όλα τα είδη  χωρίς αύξηση του μισθού μας

Και όλα αυτά σε συνάρτηση με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο χώρο του φαρμακείου, όπως η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, που έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το Συνδικάτο μας δίνει τη μάχη για την προστασία και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση του μισθού και του μεροκάματου, του ωραρίου εργασίας στον κλάδο.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Ο κλάδος μας με μπροστάρη την Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) και το Συνδικάτο μας  παλεύει εδώ και μια δεκαετία για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ που θα πατάει στις  ανάγκες των εργαζομένων. Βρισκόμαστε σε σκληρή αναμέτρηση με  την μεγαλοεργοδοσία του κλάδου που μας θέλει με χαμηλούς μισθούς, για μεγεθύνει τα κέρδη της.

Η ΣΣΕ έρχεται να καλύψει το δικαίωμα του κατακτημένου ωραρίου, τη σταθερότητα του μισθού με κατοχυρωμένο το δικαίωμα της αναγνώρισης  του πτυχίου, των τριετιών, του επιδόματος γάμου, της γονικής άδειας κ.ο.κ.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

Η αξία της ΣΣΕ είναι αδιαπραγμάτευτη, γιατί όχι μόνο κατοχυρώνει ολόπλευρα τα δικαιώματα σου, αλλά σε ακολουθεί όλα τα χρόνια της εργασίας σου, όσους εργοδότες και αν αλλάξεις. Για να μην είναι κανένας και καμιά  μόνος του απέναντι στις αυθαιρεσίες  της εργοδοσίας. Κανένας απροστάτευτος. 

Ελπίδα υπάρχει και βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης και σύγκρουσης με τους πραγματικούς υπεύθυνους που μας κάνουν το βίο αβίωτο!

Γι αυτό, είναι ανάγκη να ισχυροποιήσουμε το κλαδικό Συνδικάτο μας, με νέες εγγραφές στις γραμμές του, με σταθερή  συμμετοχή στις μάχες που δίνει. Να του δώσουμε νέα πνοή στη δράση και λειτουργία του με την ενεργή συμμετοχή μας, παίρνοντας μέρος στις συσκέψεις και στις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται.    

Να παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά μέσα από το Συνδικάτο για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 Τηλ. Επικοινωνίας

6976801717

6937495826

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.