Απαιτούμε άμεση ανάκληση της απόλυσης στη DEMO

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο Φαρμάκου καταγγέλει τη διοίκηση της εταιρείας DEMO για την άδικη και στοχευμένη απόλυση συναδέλφισσας από το τμήμα του χημείου.

Η πρόφαση της εταιρείας ήταν ότι το συγκεκριμένο πόστο θα αναβαθμιστεί και η θέση θα  καλυφθεί από αντίστοιχου πτυχίου, όταν την ίδια στιγμή η συνάδελφος κάλυπτε τη θέση  εδώ και 1 χρόνο, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της θέσης. 

Η πραγματική βέβαια αιτία θεωρούμε ότι είναι ότι η συνάδελφος είχε πρωτοπόρα δράση στον χώρο δουλειάς της, ενημερώνοντας τους συναδέλφους της για τα δικαιώματά τους, έχοντας αγωνιστική στάση και πρωτοστατώντας στην ίδρυση του  επιχειρησιακού σωματείουως ιδρυτικό μέλος. 

Το συγκεκριμένο γεγονός μόνο οργή μπορεί να μας γεμίζει, τη στιγμή που η εταιρεία σε διάστημα 8 μηνών προχωράει σε απόλυση 2ουσυναδέλφου, την ίδια ώρα που οι ανάγκες για προσλήψεις προσωπικού είναι άμμεσες.

Το προφίλ της εταιρείας που αναπτύσεται με γρήγορους ρυθμούς, με επενδυτικό πλάνο 356 εκατμμυρίων ευρώ και είναι μέσα στις 100 πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα, τσακίζεται στην πραγματικότητα μέσα στον χώρο εργασίας.

Αυτή η πραγματικότητα είναι ότι η ανάπτυξή τους συμβαδίζει με το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, με την όλο και περισσότερη δουλειά από λιγότερα χέρια. Τα εκατομμύρια των επενδύσεων δεν αφορούν βέβαια τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας,  τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Για να συνεχίζει να τρέχει η ανάπτυξή τους  θέλουν υποταγμένους εργαζόμενους, να μην υπάρχει ελευθερία έκφρασης και διεκδίκηση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς.

Δεν τους φοβόμαστε , δεν κάνουμε πίσω απο τις διεκδικήσεις μας!

Καλούμε την εργοδοσία να ανακαλέσει και να αξιοποιήσει τησυνάδελφο σε άλλο πόστο,  απ’ τη στιγμή που έχει εκφράσει την επιθυμία να εργάζεται στην εταιρεία και οι  συνάδελφοί της έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Αφού στο άκουσμα κιόλας της είδησης  θεώρησαν άδικη την απόφαση. 

Δε θα αφήσουμε αναπάντητη τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς αποτελεί πρόκληση και  θεωρούμε ότι είναι στοχευμένη.Θα μας βρουν μπροστά τους! 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό της συναδέλφου και να αγωνιστούν  στο πλευρό του σωματείου. 

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της απόφασης.

Όλοι οι συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες θέσεις εργασίας να προσληφθούν με  συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και με πλήρη δικαιώματα! 

Δε μας φοβίζουν αυτές οι πρακτικές, αντίθετα μας εξοργίζουν και δε θα κάνουμε βήμα  πίσω! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.