Σχετικά με την άδικη απόλυση συναδέλφου συνδικαλιστή στην ΣΥΝΦΑ

ΣΥΝΑΔΈΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ιδιαίτερα στην ΣΥΝΦΑ,  επιβάλλεται  να επισημάνουμε τα πραγματικά περιστατικά. Η διοίκηση του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου χωρίς καμία  επίσημη αιτιολογία, με την πρόφαση  ότι ήταν «τραμπούκος» και «τοξικός» .                                                                                        

-Ο συνάδελφος εργαζόταν για  δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια στην ΣΥΝΦΑ, ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του,  εργατικός, από τους πρώτους σε εγγραφές και με τα λιγότερα λάθη. Ο  απολυμένος συνάδελφος μετά από προϋπηρεσία 17 χρόνων φορτώθηκε ξαφνικά από τη διοίκηση και διευθυντικά στελέχη με χαρακτηρισμούς όπως «τραμπούκος και «τοξικός» και άλλους άδικους χαρακτηρισμούς.

-Μήπως ενόχλησε την διοίκηση πρόσφατα η εκλογή του από τους συναδέλφους του στην επιτροπή των εργαζομένων του ομίλου,  και δεν ήθελε ένα εργαζόμενο  να διεκδικεί αποφασιστικά και μαχητικά  λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν στο χώρο δουλειάς;

-Μήπως υπήρχε άρνηση της διοίκησης να δεχτεί τον συνάδελφο, να αναγνωρίσει ότι είναι μέλος της επιτροπής , και οδήγησε στην γνωστή εξέλιξη με τον διευθυντή της μονάδας παρουσία και άλλων διευθυντικών στελεχών της εταιρίας;

 Γιατί δεν λένε τα πραγματικά περιστατικά, δηλαδή ότι ο συνάδελφος διεκδίκησε με επιμονή λύσεις σε προβλήματα, τα οποία είχαν επισημανθεί και παλιότερα αλλά  η διοίκηση δεν πήρε μέτρα; Μάλιστα το περιστατικό που επικαλείται η διοίκηση  συνέβη τον Απρίλη, και η απόλυση  ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβρη !!!  

 Γιατί  αγνόησαν την επιστολή-καταγγελία του απολυμένου προς το Δ.Σ. της εταιρίας  που ζητούσε συνάντηση για  το περιστατικό, αλλά αντίθετα την επόμενη μέρα έλαβε επιστολή από την διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού  που τον αποκάλεσε συκοφάντη και ψεύτη;

Σίγουρα δεν φτάνουν όλα αυτά για να αποτυπώσουμε το  κλίμα  που επικρατεί στην εταιρία, όμως αρκεί το εξής παράδειγμα, δηλαδή ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν τροποποιήσει τις συμβάσεις των οδηγών με χειρότερους όρους , που παρά την παρέμβαση μας απάντηση δεν έχουμε πάρει από την διοίκηση.

Εν συνεχεία, την Παρασκευή  08 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε απεργία στην ΣΥΝΦΑ, με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ειδικά από την αποθήκη και τους οδηγούς, οι οποίοι έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη στον απολυμένο συνάδελφο τους. Η διοίκηση της εταιρίας  προσέφυγε στα δικαστήρια αξιοποιώντας όλο το νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη, για να βγάλει την απεργία παράνομη.    

Η διοίκηση του κλαδικού συνδικάτου, της ομοσπονδίας όπως επίσης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων εξάντλησαν όλα τα περιθώρια απέναντι στην διοίκηση του ομίλου για να μην προχωρήσει η απόλυση. Απόδειξη της καλής θέλησης του κλαδικού συνδικάτου και της ομοσπονδίας ήταν η αναστολή της απεργίας στις 13 Σεπτέμβρη, δίνοντας την δυνατότητα στο Δ.Σ. της εταιρίας να συνεδριάσει εκ νέου για να επανεξετάσει το θέμα της απόλυσης του συναδέλφου.  Όχι μόνο δεν πήραν υπόψη την στάση μας,  αλλά μας πήγαν για δεύτερη φορά στα δικαστήρια με το ίδιο πλαίσιο.                                                                                                                                                                            Όμως το δικαστήριο δικαίωσε την ομοσπονδία! Η απεργία κρίθηκε νόμιμη και η απόλυση κρίθηκε ότι έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους  από την  πρόεδρο του δικαστηρίου. Αντί να παρθεί υπόψη από τα μέλη της διοίκησης το αγνόησαν και άσκησαν έφεση απέναντι σε αυτή την απόφαση!          Δεν πήραν υπόψη ούτε το κείμενο υπογραφών προς το Δ.Σ. που το υπέγραψε  η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που ζητούσε την ανάκληση της απόλυσης. Έφτασαν στο σημείο με παρέμβαση στους εργαζόμενους να τους τρομοκρατήσουν κάτω από την λογική ότι άμα απεργήσουν θα κοπούν τροφεία και αυξήσεις που είχαν συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην αρχή της χρονιάς.   Αυτή είναι η οικογένεια που επικαλούνται ότι υπάρχει στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ!

Στις 19 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε νέα απεργία που αποφάσισε η ομοσπονδία, με μικρότερη συμμετοχή αυτή την φορά, κάτω από απειλές και τρομοκρατία από την διοίκηση, όμως στο τμήμα που εργαζόταν ο απολυμένος συνάδελφος η πλειοψηφία απέργησε.                                                          

Τελικά ενοχλεί την διοίκηση  να υπάρχει φωνή που να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.