28 Απρίλη-μέρα δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.

Κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. 

Οι έκτακτες αντεργατικές ΠΝΠ που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας, περιλαμβάνουν μέτρα που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία μια πρωτοφανή ασυλία για να εφαρμόζουν συνδυαστικά κάθε μέτρο ξεχαρβαλώματος των εργασιακών σχέσεων.

Από την εκ περιτροπής εργασία, τις αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων κλπ. Την ίδια στιγμή αίρουν κάθε περιορισμό για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών, επιδιώκοντας να “νομιμοποιηθεί” στη συνείδηση των εργαζομένων η διευρυμένη καταστολή, να μπουν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο “γύψο”!

Τα επιτελεία της ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές ενώσεις μαζί με τους χρήσιμους κονδυλοφόρους τους, μιλούν από σήμερα για την «δύσκολη επόμενη μέρα», προετοιμάζοντας τον εργαζόμενο λαό να δεχτεί τη μονιμοποίηση των υποτιθέμενων «έκτακτων αντεργατικών μέτρων. Το σύνολο των πρόσφατων απαιτήσεων του ΣΕΒ επιβεβαιώνει ότι εργοδοσία και κυβέρνηση, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αξιοποιούν ακόμη και την πανδημία για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Έχουν σχέδιο να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στους εργαζόμενους, προχωρώντας ακόμα πιο αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, όπως και των πολύμορφων ενισχύσεων του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε στις 22 Απρίλη η Ομοσπονδία μας μαζί με την Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών. Για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να συναντηθεί με τους προέδρους των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στους χώρους δουλειάς.

Όσο για την ηγεσία της ΓΣΕΕ, όχι μόνο κρατά αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους, αλλά συνδιαμορφώνει μαζί με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ το κάθε αντεργατικό βήμα.Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας τις διεκδικήσεις!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, την καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους!

Δεν πρέπει να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται.Αυτό δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και μπροστά στην Πρωτομαγιά που, άσχετα από το πώς τη χαρακτηρίζουν οι αστικές κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι την τιμούν με ΑΠΕΡΓΙΑ! Αυτήν την απεργία προετοιμάζουμε και στον κλάδο μας, με σταθμό τις 28 Απρίλη – ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους χώρους δουλειάς – συντονισμένοι με τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν πρωτοβουλίες με συζήτηση, εκδηλώσεις, συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, απαντώντας στην εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση που δέχονται.

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί, για την  προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

Η μόνη διέξοδος για να βγει ο εργαζόμενος λαός όρθιος από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ!

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.