Ανακοίνωση-καταγγελία για τις αλλεπάλληλες απολύσεις στη ZEINCRO

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε της Zeincro,

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου, την εταιρία Zeincro που την Παρασκευή προχώρησε στην απόλυση μιας ακόμη συναδέλφου μετά από 10 χρόνια δουλειάς στην εταιρεία. Οποιαδήποτε και εάν είναι η δικαιολογία που θα προφασιστεί η διοίκηση, η απόλυση αυτή έγινε την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της επιχείρησης για επέκταση της και αύξηση της κερδοφορίας της. Το σχέδιο όμως αυτό πατάει πάνω στις δικές μας πλάτες δηλαδή στην εντατικοποίηση, στις απλήρωτες υπερωρίες, στις αμέτρητες ώρες δουλειάς. Μια απόλυση, «Χριστουγεννιάτικο δώρο» που δεν λογαριάζει τη ζωή και τις ανάγκες όλων εμάς των εργαζομένων και πόσο μάλλον αυτών  που στέλνει απροειδοποίητα στην ανεργία μέσα σε μία μέρα. Μπροστά στην αύξηση των κερδών τις εταιρίας, το οικογενειακό κλίμα πάει περίπατο και την θέση του παίρνει ο φόβος και ο εκβιασμός προς τους εργαζόμενους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις, να μπουν στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την οργάνωση απέναντι στους εργοδότες και την πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζει τη ζωή μας.

Οι αλλεπάλληλες απολύσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν πως είναι μόνο η αρχή, όσο εμείς δεν αντιδρούμε. Ενάντια στο κλίμα φόβου και εφησυχασμού καθώς όπως αποδείχτηκε, ακόμα και ο πιο σκληρά εργαζόμενος και «υπάκουος» υπάλληλος είναι αναλώσιμος για την εταιρεία, σας καλούμε να οργανωθείτε στο κλαδικό συνδικάτο, να αντιπαλέψουμε συλλογικά κάθε επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η εταιρία Zeincro τα τελευταία χρονιά είναι η μεγαλύτερη Ελληνική CRO στον κλάδο του φαρμάκου. Το success story που διαφημίζεται από την εταιρεία δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους που βιώνουν την ανασφάλεια για το αν αύριο θα έχουν δουλειά, αν θα μπορούν να ζήσουν εκείνοι και οι οικογένειές τους. Ας μην ξεχνάμε όμως πως η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφεραν τους νόμους για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στρώνοντας το έδαφος σε τέτοιες “επιχειρηματικές κινήσεις” που αφήνουν τόσους εργαζόμενους χωρίς δουλειά.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές καλούμαστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να καταλάβουμε ότι χωρίς την δική μας εργασία η εταιρία, αλλά και καμία εταιρία, δεν θα μπορούσε να αυξήσει τους στόχους της και τα κέρδη της. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να ενημερώνουμε τα μέλη του συνδικάτου για οτιδήποτε μας πλήττει  και για να μαθαίνουμε τις εξελίξεις στον κλάδο. Πρέπει πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τα δικαιώματα μας και να μην περιμένουμε κάποιον άλλο να μας βγάλει από την δύσκολη θέση. Η παραίτηση από την δουλεία δεν είναι επιλογή αλλά αποτέλεσμα της αυξανόμενης πίεσης των εργοδοτών.

Χτες απολύθηκε μία συνάδελφος, αύριο είναι ένας ακόμη από εμάς, θα είσαι ΕΣΥ!

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε. Να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίαςΝα παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά απλά τον μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτωνΝα γίνουμε μέλη του Συνδικάτου! Για να καταλάβουν ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε στο συλλαλητήριο στη  στις 18 Δεκέμβρη 2018, 18:30 πλατεία Ομονοίας που δίνει συνέχεια στον αγώνα για να βγουν μπροστά οι εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Το συνδικάτο  καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να διεκδικήσουν:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  •  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το λόγο έχουμε τώρα εμείς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.