Όλοι στο συλλαλητήριο Επιτροπών, Σωματείων και Φορέων από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12:00 στο Σύνταγμα. (προσυγκέντρωση 11:00 πλατεία Κλαυθμώνος).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ

TRADE  UNION  OF  MEDICINE, COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS

Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ. 210 52.32.760,

φαξ 210 52.47.494, E- mail: syndfarm@yahoo.gr

         Αρ. Πρ.: 1905       4-11-2021                                                                                                                                                                      

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΒΡΟΧΗ – ΣΕΙΣΜΟ και ΦΩΤΙΑ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες ,

Το Συνδικάτο Φαρμάκου ενώνει την φωνή του μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους με αυτούς που μέτρησαν ζημιές και απώλειες, με όλους αυτούς που είδαν τις ζωές τους και τα σπίτια τους να κινδυνεύουν. Ενώνουμε τις φωνές μας, με όλους αυτούς που πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, που έγιναν ασπίδα προστασίας για να σωθούν χωριά, πόλεις, ζωές και περιουσίες. Διεκδικούμε  πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας. 

Τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού αλλά και από τις πλημμύρες που ακολούθησαν,  τις ζήσαμε και εμείς είτε ως κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν είτε ως εργαζόμενοι που κινδύνεψαν στο δρόμο για την δουλειά, είτε ακόμα και μέσα στα εργοστάσια και τις φαρμακαποθήκες. Υπήρξαν περιπτώσεις χώρων δουλειάς που άργησαν να εκκενωθούν με τις πυρκαγιές και έβαζαν σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν το κόστος από το κλείσιμο.

Από την άλλη εργοδότες του κλάδου βρήκαν αφορμή πάνω στα καμένα να παρουσιάσουν φιλανθρωπικό έργο και την ίδια στιγμή που μέσα στους χώρους τους επιβάλουν εντατικοποίηση,  κυλιόμενα ωράρια, ξεχείλωμα του πενθήμερου, με αύξηση κινδύνου εργατικών ατυχημάτων.  Κάνουν τα πάντα να μην ακούγονται τα εργατικά ατυχήματα που γίνονται μέσα.

Εκφράζουμε την έντονη  ανησυχία όλων των εργαζομένων, για τους μεγάλους κινδύνους  ενός   βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης που μπορεί  να προκληθεί από την εξέλιξη φυσικών φαινόμενων. Ιδιαίτερα φέτος ζήσαμε μικρές και μεγάλες πυρκαγιές γύρω και μέσα σε βιομηχανικές ζώνες, δίπλα σε εγκαταστάσεις με εύφλεκτα υλικά.

Ταυτόχρονα   επισημαίνουμε   την   παντελής   έλλειψη   αντισεισμικής   θωράκισης   και προστασία όλων των κτιρίων που στεγάζουν βιομηχανικές μονάδες και βέβαια όλων των δημόσιων κτιρίων και ιδιαίτερα των σχολείων και των νοσοκομείων. Είναι   πρόκληση   τη   στιγμή   που οι Κυβερνήσεις,  η   μία   μετά   την   άλλη,  χτυπάνε εργατικά δικαιώματα, που επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, που σφίγγουν τον κρατικό έλεγχο στα σωματεία και στα συνδικάτα, στους χώρους δουλειάς   να   μην   υπάρχει   κανένας   αντισεισμικός   έλεγχος.

Για το Συνδικάτο μας η πάλη για μέτρα πρόληψης και προστασίας από κίνδυνο από πλημμύρες πυρκαγιές και σεισμούς αποτελεί συνέχεια του πάλης για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, την πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, την πάλη να μιάνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη.

Διεκδικούμε:

  • Τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα μπροστά στο χειμώνα για να μην έχουμε νέες καταστροφές. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της εκάστοτε περιοχής να ενταχτεί στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε επίπεδο Αττικής, κι όχι να κουκουλωθεί με έργα – «μπαλώματα» που αντί να λύνουν, οξύνουν ή μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλη περιοχή.
  • Μέτρα πρόληψης και προστασίας από σεισμό στους χώρους δουλειάς. Να μη ζήσουμε άλλη Ρικομέξ και Φαράν. Όχι άλλοι νεκροί  εργάτες  στους χώρους δουλειάς.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από πιθανόβιομηχανικό ατύχημα, με επίκεντρο τις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες.

ΟΛΟΙ στο ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  που διοργανώνων Επιτροπές, Σωματεία και Φορείς από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Νοέμβρη στις 12:00 στο Σύνταγμα. (προσυγκέντρωση 11:00 πλατεία Κλαυθμώνος).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.