Όλοι στην απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στις 11:00 π.μ. !

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ, γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 2105232760 , φαξ 2105247494
E – mail: syndfarm@yahoo.gr
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 1920 Αθήνα 17/03/2022

Όλοι στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη

(Συγκέντρωση Τετάρτη 6/4 πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 11:00 π.μ.)

 • Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
 • Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαϊκού εισοδήματος.
 • Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της οργάνωσης της πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη!

Ύστερα από την ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι λαοί των χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο είναι τα μοναδικά θύματα. Η αστική τάξη της χώρας μας με την εμπλοκή της  σε αυτόν τον πόλεμο στέλνοντας όπλα και έχοντας γεμίσει την χώρα με στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, έχει βάλει τον λαό μας στο στόχαστρο του πολέμου.

Αυτός ο πόλεμος καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση τους στο ευρύτερο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

 Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των κεφαλαιοκρατών, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και πάλη των λαών.

Απορρίπτουμε τη θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., μας καλούν να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ  καλεί ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους  να κάνουν νέες θυσίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να φορτωθούν νέα βάρη. Την ίδια στιγμή που βάζουν πλάτη στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων, στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:

 • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
 • Να ξηλωθούν όλες οι  ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.
 • Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
 • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Στις 6 Απρίλη 2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€  κατώτερο μεικτό μισθό
 • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.
 • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, οι φαρμακαποθήκες, τα φαρμακεία, οι συνάδελφοι στην ιατρική ενημέρωση να συμμετέχουν μαζικά στο μπλοκ του Συνδικάτου.

Όλοι στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία, την Τετάρτη 6/4 και στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος 11:00 π.μ.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.