Όλες & όλοι στην γενική συνέλευση του Συνδικάτου

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συνδικάτου την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 στις 10:30 (στην αίθουσα λογιστών, Κάνιγγος 27 Αθήνα).

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή την επίθεση απέναντι στα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν αφήσει. Κύριο μέλημα τους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Το διαβόητο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη, όπως το ονομάζουν, βάζει ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει την καταστολή μέσα από το ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικάτων και εργαζομένων, χτυπά τη λειτουργία και τη δράση των σωματείων.

Στον κλάδο μας ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών απαιτούν κατάργηση του πενθημέρου και επιβολή λειτουργίας των φαρμακαποθηκών Δευτέρα – Σάββατο . Σε εργοστάσια, εταιρείες επικρατεί εντατικοποίηση της εργασίας σε όλους τους τομείς, παραγωγή, αποθήκη-διανομή, ιατρική ενημέρωση με ότι συνέπειες έχει αυτό στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται , συντηρούν και ενισχύουν το κλίμα ανασφάλειας στους συναδέλφους, με την απειλή της ανεργίας πετυχαίνουν σιγή νεκροταφείου στις εταιρείες τους, ακρωτηριάζουν την όποια διάθεση διεκδίκησης των εργαζομένων. Επιπλέον, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι συνάδελφοι που δουλεύουν μέσω εργολαβικών εταιρειών με σαφώς δυσμενέστερους όρους και με μειωμένες αποδοχές.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της επικουρικής ασφάλισης, τα επαγγελματικά πλέον ταμεία μας ΤΕΑΥΦΕ-ΤΑΥΦΕ, συνεχίζουν να μειώνουν παροχές και συντάξεις, μεταβάλλοντας την επικουρική μας σύνταξη σε επίδομα – χαρτζιλίκι.

Ο κλάδος μας τέλος εξακολουθεί να βρίσκεται για δέκατο χρόνο, χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Κυριολεκτικά τρομάζει το γεγονός ότι οι νέοι συνάδελφοί μας δεν ξέρουν καν τι είναι σύμβαση, απλώς υπογράφουν ότι χαρτί τους δίνουν οι εργοδότες.

Συνάδελφοι,

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε να συμμετέχετε στην γενική συνέλευση του συνδικάτου μας. Να συζητήσουμε όπως εμείς ξέρουμε, να αποφασίσουμε πως με καλύτερους όρους και από ευνοϊκότερες θέσεις θα απαντήσουμε στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε. Μα κυρίως να δείξουμε σε όλους αυτούς που μας θέλουν αποστασιοποιημένους, άβουλους και στον καναπέ μας, πως έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Η αποφασιστικότητα μας να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, η οργάνωση και η ενεργή συμμετοχή μας στο Συνδικάτο, στο ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Μετά τις κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο δυναμώνουμε την οργάνωση μας και κλιμακώνουμε την δράση μας.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣH

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.