Χαιρετισμός Συνδικάτου για την Απεργία 14 Δεκεμβρίου

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, ιδιαίτερα τους νέους, που στην απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Δεκέμβρη πύκνωσαν μαζικά τις γραμμές του Συνδικάτου φαρμάκου. Σπάζοντας τη μοιρολατρία, το φόβο και την τρομοκρατία, έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και αφεντικά πως οι εργαζόμενοι ξέρουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και να διεκδικούν το αύριο που τους αξίζει. Σημαντική ήταν και η παρουσία πολλών συναδέλφων της ιατρικής ενημέρωσης που αποφάσισαν να συσπειρωθούν στα ταξικά μπλοκ.

   Η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο μας απέδειξαν για άλλη μια φορά ποιος στην πράξη και στην ταξική πάλη εκπροσωπεί όλο τον κλάδο. Όταν την ίδια μέρα άλλα σωματεία ήταν άφαντα, όταν “συνδικαλιστές” τους προτίμησαν την ασφάλεια της απεργοσπασίας. Το λέμε καθαρά: Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρα διασπαστικός και διαλυτικές στον κλάδο, κάθε έντιμος εργαζόμενος πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη!

    Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση πρόκειται να φέρει για ψήφιση νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Στο πολυνομοσχέδιο πέρα από την κλιμάκωση της φοροληστείας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το πετσόκομμα κοινωνικών δαπανών,  δεσπόζει το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Αυτό που πραγματικά συγκυβέρνηση και εργοδότες θέλουν είναι να δέσουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη, να βάλουν στο γύψο το έσχατο όπλο των εργαζομένων, αυτό της απεργίας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα τα μέτρα αυτά θα τα περάσουν έτσι εύκολα. Θα μας βρουν μπροστά τους!  Η ανάπτυξή τους δε θα γίνει πάνω στα συντρίμμια μας. Η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο θα είναι εκεί και καλούν δίπλα τους όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο σε αυτή τη μάχη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.