Φαρμακαποθήκη αρνείται να χορηγήσει μάσκες ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ σε εργαζόμενους της.

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Το συνδικάτο  Φαρμάκου καταγγέλλει την στάση της φαρμακαποθήκης  MEDIHELM ΑΕ η οποία αρνείται να χορηγήσει μάσκες στους εργαζόμενους της, επί πληρωμή,  για προσωπική τους χρήση εκτός ωραρίου εργασίας. Καλυπτόμενη πίσω από το γεγονός ότι χορηγεί μάσκες και αντισηπτικά μόνο για το ωράριο εργασίας και με γελοίες δικαιολογίες αρνείται να ικανοποιήσει το παραπάνω αιτημα των εργαζομένων .Το ενδιαφέρον της εταιρείας για την υγεία μας εξαντλείται μόνο στο ωράριο γιατί εκεί παράγει ο εργαζόμενος την υπεραξία, δηλαδή τα κέρδη τους. Μέλημα τους είναι να μην γίνει διασπορά στην εταιρεία,  αν παρουσιαστεί κρούσμα, έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ώρα από την παραγωγική διαδικασία.  Οι απαντήσεις της εταιρίας, μέσω της υπεύθυνης φαρμακοποιού, ότι η εταιρία δεν είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει επιπλέον μάσκες στο προσωπικό της καθώς και ότι αυτή η απαγόρευση ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου (Σκαϊφαρμ, Doc pharma, Cosmopharm, Esem) καταδεικνύουν ότι τελικά δεν είμαστε μια οικογένεια, όπως πολύ συχνά επικαλούνται.  Την ώρα που υπάρχει stock από χιλιάδες κουτιά μασκών στην εταιρεία, δεν μας διαθέτουν ,αν όχι δωρεάν όπως θα έπρεπε,  ούτε καν επί πληρωμή μερικές δεκάδες. Ενώ εμείς οι εργαζόμενοι συσκευάζουμε και διανέμουμε εκατοντάδες κουτιά μασκών καθημερινά,  απαγορεύεται ακόμα και να αγοράσουμε σε τιμές χονδρικής.  Επίσης είναι εξοργιστικό αυτό που ακούστηκε , πως οι εργαζόμενοι θα αγόραζαν τις μάσκες και μετά θα της πουλούσαν . Τους ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι σαν τα μούτρα τους. Εμείς θέλουμε να προμηθευτούμε μάσκες σε τιμές χαμηλότερες (δηλαδή σε τιμές που πουλάνε στα φαρμακεία ) με σκοπό να τις δώσουμε ΔΩΡΕΑΝ στους γονείς μας και στα παιδιά μας. Είναι κοροϊδία επίσης η δικαιολογία ότι δεν επιτρέπεται να πουλάνε μάσκες στους εργαζόμενους αλλά μόνο σε φαρμακεία. Γιατί επιτρέπεται τότε να πουλάνε σε ιδιώτες ( γυναικολόγους, παιδιάτρους ακόμα και σε εταιρία ενδυμάτων) αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ;

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και προβάλει την ατομική ευθύνη ως λύση δια πάσαν νόσο,  οι εργοδότες, αλλού δεν τηρούν καν τα μέτρα προστασίας και αλλού,  όπως στην συγκεκριμένη εταιρία,  αρνούνται να ικανοποιήσουν αιτήματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Φαίνεται ξεκάθαρα , αν όχι το μίσος τους προς εμάς,  η παντελής αδιαφορία για την υγεία μας. Μια αδιαφορία που τρέφεται και από την στάση της κυβέρνησης που ακόμα και αν αρρωστήσουμε , εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρο. Οι αντεργατικές διατάξεις που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα ( απλήρωτες υπερωρίες, αναστολή συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, κλπ) φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων την κρίση και αφήνουν τους εργοδότες και πάλι στο απυρόβλητο.

Το συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου αλλά και γενικότερα τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την βαρβαρότητα του συστήματος που δεν βλέπει τίποτα άλλο εκτός από τα κέρδη και θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους. Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς,  να αντισταθούν στις επιδιώξεις των εργοδοτών για αύξηση των κερδών τους εις βάρος μας και να καταγγείλουν στο συνδικάτο κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.