Τώρα υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας! Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, από τα ξημερώματα, έδωσε τη μάχη της απεργίας, σε μια σειρά χώρους του κλάδου στην Αττική. Απεργιακές φρουρές και κλιμάκια, μπήκαν μπροστά, για την επιτυχία της απεργίας, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Φαρμάκου, για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας και κλαδικών Συνδικάτων σε όλη τη χώρα, απαίτησαν την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από την εργοδοσία του κλάδου εδώ και τώρα, που θα κατοχυρώνει αιτήματα όπως η πενθήμερη δουλειά Δευτέρα με Παρασκευή, η κατοχύρωση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, το 8ωρο, τα επιδόματα τριετιών κ.α.

Οι απεργοί εργαζόμενοι στο φάρμακο συγκεντρώθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία του Σ.Φ.Ε.Ε., στο Χαλάνδρι. Τα μπλόκ των επιχειρησιακών σωματείων και επιτροπών αγώνα, από τη DEMO, την Boehringer, τη ΦΑΜΑΡ, τη LAVIPHARM, τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, καθώς και εργαζόμενοι από την ιατρική ενημέρωση και φαρμακεία διατράνωσαν ότι δεν θα δεχτούν να ζήσουν με μισθούς-ψίχουλα, με ωράρια-λάστιχο και με διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα.

Η εργοδοσία του κλάδου, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπία των απεργών, μετά από την πίεση των αγώνων μας όλο το προηγούμενο διάστημα, δεσμεύτηκε να καταθέσει επίσημη πρόταση κλαδικής συλλογικής σύμβασης, το αμέσως επόμενο διάστημα!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Οργανώνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τους αγώνες μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα κατοχυρώνει τα στοιχειώδη και σύγχρονα δικαιώματα μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.