ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ   ΜΑΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
(Προσυγκέντρωση 9 π.μ στο Συνδικάτο)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στο φάρμακο  – καλλυντικό και τα συναφή επαγγέλματα.

Σε λίγες μέρες μπροστά μας έχουμε τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Μιας μέρας με ιστορική σημασία για ολόκληρη την εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέρας όπου οι εργάτες δώσανε ακόμα και τη ζωή τους προκειμένου οι επόμενες γενιές να μπορούν να ζουν με καλύτερους όρους, ανθρώπινα ωράρια, κοινωνική ασφάλιση, ικανοποιητικούς μισθούς. 

Σήμερα ο αγώνας και τα αιτήματα των εργατών του Σικάγου το 1886, της Θεσσαλονίκης το 36, είναι επίκαιρα όσο ποτέ, τη στιγμή που το καπιταλιστικό σύστημα κάνει προσπάθεια να απαξιώσει  τον ταξικό χαρακτήρα της μέρας. Μια σειρά από κατακτήσεις όπως το ωράριο, η σταθερή εργασία, οι ανθρώπινες συνθήκες στους χώρους δουλειάς, η ασφάλιση έχουν παρθεί πίσω. Η επίθεση της εργοδοσίας γενικεύεται, με απολύσεις, απλήρωτη εργασία, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενους εργάτες.

Στον κλάδο μας η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους που πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ στο όνομα της κρίσης για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και προχωράνε σε μια σειρά μέτρα: ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συνεργασία με εργολαβικά γραφεία, προσπάθεια να σπάσουν το πενθήμερο του κλάδου. Οι απειλές και η τρομοκρατία έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους αυξάνεται. Οι φαρμακοβιομήχανοι παρά τις συνεχείς προσπάθειες αρνούνται να υπογράψουν σύμβαση που να κατοχυρώνει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Η μαζική συμμετοχή όλων μας στη απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς θα δώσει μια δυναμική απάντηση στην προσπάθεια συγκυβέρνησης –  εργοδοσίας να υποτάξει και να απαξιώσει την εργατική μας συνείδηση. Θα είναι μια απάντηση στις επιδιώξεις της εργοδοσίας  να ταυτίσει τα συμφέροντα της με τα δικά μας.

Θέλουν τους εργαζόμενους προσαρμοσμένους στις ανάγκες των επιχειρηματικών ανταγωνισμών για μεγαλύτερη κερδοφορία και στόχος τους είναι να έχουν στο χέρι την βασικότερη παραγωγική δύναμη, την εργατική μας δύναμη, τις οικογένειες μας, τις ζωές μας.

Ε δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Οι αγώνες που έδωσαν οι εργάτες και γιορτάζουμε την 1η Μάη δείχνει τον δρόμο. Τον δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα στο πλάι του συνδικάτου μας για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση, μαζικοποιούμε το συνδικάτο μας.  Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Share.

Comments are closed.