Το Σάββατο διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό και κλιμακώνουμε με νέα απεργία!

Το Συνδικάτο Φαρμάκου, συμμετείχε στην πλατιά και μαζική σύσκεψη εκατοντάδων σωματείων, εργατικών κέντρων και Ομοσπονδιών, σήμερα, στον κινηματογράφο “Τριανόν”. Η πλούσια εμπειρία που μεταφέρθηκε ανέδειξε οτι η εργατική τάξη, στην Αττική και όχι μόνο, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω!

Το κύριο ζήτημα, αυτό που θα καθορίσει τη στάση μας το επόμενο διάστημα, είναι οτι στέλνουμε πίσω το λογαριασμό της φτώχειας, των περικοπών και της επιδρομής στο εισόδημα μας! Με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο, κλιμακώνουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα, για την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας στη δουλειά και στην ίδια μας τη ζωή!

Τα συνδικάτα και οι φορείς που συμμετείχαν στη μαζικότατη σύσκεψη, συνεχίζοντας τον αγώνα, αρχικά, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, κάλεσαν σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη στα δικαστήρια, ενάντια στη δίωξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Βάλσαμου Συρίγου για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό.

Απο εκεί και πέρα, το πρώτο ραντεβού δόθηκε για το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12:30, στο Σύνταγμα, για να απορριφτεί ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός, να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση σε κάθε χώρο δουλειάς, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο με νέα πανεργατική απεργία!

Στα πλαίσια αυτά, Ως έναν ακόμα σταθμό στη δράση για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, αλλά και συνέχεια της μεγάλης συμμετοχής στην τελευταία απεργία, παρουσίασε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου. Στην κατεύθυνση αυτή, το Συνδικάτο υλοποιεί πρόγραμμα περιοδειών, συνελεύσεων και συσκέψεων στα εργοστάσια του κλάδου.

Το Σάββατο, 17 Δεκέμβρη, στις 12:30, όλοι στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στην πλατεία Συντάγματος!

Απαιτούμε:

Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, πάνω απο το όριο του πληθωρισμού

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.