Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση Boehringeringelheim Ελλάς ΑΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Σωματείου μας  καταγγέλλει την κυβερνητική προσπάθεια, με το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που κατέθεσε και προωθεί για συζήτηση στη Βουλή, για την απαγόρευση, ουσιαστικά, και ποινικοποίηση των διαδηλώσεων μας, αναγορεύοντας την αστυνομική αρχή σε «εκτιμητή» και «κριτή» της πραγματοποίησης του αναφαίρετου δικαιώματος στις διαδηλώσεις, καθιστώντας μέχρι και «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή σε μια συγκέντρωση, που κατά τη γνώμη της αστυνομικής αρχής δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε για να δυσκολέψει – εμποδίσει τις απεργίες, έρχεται τώρα να νομοθετήσει, συμπληρώνοντας το αντεργατικό πλαίσιο, με στόχο την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων, ποινικοποιώντας τις εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις, όπως το απαιτούν οι εργοδότες μας. Το γεγονός πως το νομοσχέδιο αυτό έρχεται αιφνιδιαστικά μέσα στο κατακαλόκαιρο κι ενώ ακόμα  αντιμετωπίζουμε τους περιορισμούς και άλλες οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, προϊδεάζει πως τα χειρότερα έπονται και προσπαθούν, έτσι, να εμποδίσουν τις αναμενόμενες αντιδράσεις μας. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά πως οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές πάνε μαζί με αντιδημοκρατικά μέτρα. Όμως η πείρα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα αντιδράσουν! Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται και η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο αυτό χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο.

Σας καλούμε όλους την Πέμπτη 09/07/2020 και ώρα 20:00 στο Σύνταγμα, που είναι το μεγάλο ραντεβού των εργαζόμενων της Αθήνας προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεση μας, για να μην περάσει και να αποσυρθεί το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.