Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου μας

    8 – 17 ΑΠΡΙΛΗ 2016

     Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Συνάδελφοι –  συναδέλφισσες

Εργαζόμενοι στα εργοστάσια και τις αποθήκες του φάρμακου – καλλυντικού, στα φαρμακεία, στην ιατρική ενημέρωση, σας καλούμε να πάρετε μέρος στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου φάρμακου – καλλυντικού & συναφών επαγγελμάτων. Να γίνετε μέλη του, έτσι ώστε να αντιπαλέψουμε ενιαία και από καλύτερες θέσεις τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνουν για εμάς εργοδότες – κυβέρνηση – ΕΕ.

Το κλαδικό Συνδικάτο μας είναι γέννημα της ανάγκης να συνενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Η ενίσχυσή του μπροστά και στις αρχαιρεσίες θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε την εργοδοτική – κυβερνητική επίθεση.

Συναδέλφισσα –  συνάδελφε σκέψου:

Οι  εργοδότες του κλάδου είναι οργανωμένοι στους δικούς τους φορείς για τα δικά τους συμφέροντα, για τη διασφάλιση των κερδών τους. Έχουν στη διάθεσή τους όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν μέχρι σήμερα και όσους σχεδιάζει να φέρει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το «κουαρτέτο», για να μας χτυπήσουν. Κατ’ απαίτηση δική τους και του συνόλου της μεγαλοεργοδοσίας, του ΣΕΒ, γίνονται οι αντιλαϊκές και αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», παίρνονται όλο και πιο βάρβαρα μέτρα εναντίον μας χωρίς τελειωμό. Για τη δική τους θωράκιση, διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, οι συλλογικές συμβάσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, εργατικές κατακτήσεις χρόνων, όπως η κοινωνική ασφάλιση.

Για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων, γίνονται πόλεμοι, καταστρέφονται χώρες, σφαγιάζονται λαοί και οδηγούνται στην προσφυγιά και στη μετανάστευση, για να πέσουν και με αυτό τον τρόπο στην πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των ίδιων αφεντικών που ξεζουμίζουν και εμάς.

Ως εργαζόμενοι, λοιπόν, που παράγουμε πλούτο και δεν μπορούμε να τον απολαύσουμε, γιατί τον ιδιοποιούνται οι επιχειρηματίες – αφεντικά, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να γίνουμε μια γροθιά απέναντί τους. Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας, κόντρα στα συμφέροντα ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που έχει στα χέρια του το φάρμακο και το αξιοποιεί ως εμπόρευμα.

Κανένας μόνος του! Καμιά αυταπάτη για «εργασιακούς παράδεισους»! τα μέτρα που έχουν  ψηφιστεί και εφαρμόζονται και αυτά που έρχονται δεν αφήνουν κανέναν ανέγγιχτο!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση, ιδιαίτερα σε αυτούς που δουλεύουν με τις νέες άθλιες εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε εργολαβικά γραφεία.

Οι συνθήκες που ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Οι εργοδότες του κλάδου, σε κοινή γραμμή με τον ΣΕΒ, δεν υπογράφουν τη Συλλογική Σύμβαση με τις μέχρι σήμερα κατακτήσεις και όρους που προβλέπει. Θέλουν να μας υποτάξουν στα «νέα δεδομένα», στη νομοθετημένη αθλιότητα των 586 και 511 ευρώ, που έχει επικυρώσει και η ΓΣΕΕ μέσα από την ΕΓΣΣΕ. Θέλουν  να ανατρέψουν το ωράριο –  πενθήμερο, συνολικά τις εργασιακές σχέσεις. Σε πολλούς χώρους δουλειάς    τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους να  υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με δυσμενείς όρους εργασίας.

Συνάδελφε –  συναδέλφισσα,

Μην ξεχνάς ότι σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και εργοδότες έχουν εξαιρέσει τον κλάδο μας από τα Βαρέα.

Το επικουρικό μας ταμείο έχασε τον κοινωνικό –  επικουρικό του χαρακτήρα, αφού μετατράπηκε σε ιδιωτικό επαγγελματικό ταμείο, με τη συμφωνία κυβέρνησης – εργοδοτών –    διασπαστικής Ομοσπονδίας των Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ). Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν δικαιώματα και παροχές όπως οι κατασκηνώσεις και τα δάνεια, να μειώνονται συνεχώς οι συντάξεις καθώς και το εφάπαξ. Μέσα σε τρία χρόνια οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 57%!

Η νέα αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση» που φέρνει η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα εδραιώσει αυτή την αρνητική για εμάς κατάσταση, θα διαλύσει ό,τι μας έχει απομείνει σε        δικαιώματα, παροχές, συντάξεις από την κοινωνική ασφάλιση. Θα δουλεύουμε, γυναίκες και άντρες, μέχρι τα 67, θα πληρώνουμε και θα παίρνουμε ψίχουλα, στην καλύτερη περίπτωση. Θα οδηγούμαστε στα «πλοκάμια» των επιχειρηματιών της ασφάλισης. Θα μας χαρατσώνουν με περισσότερους φόρους, για να εξοικονομούν περισσότερα προς όφελος των κεφαλαιοκρατών.

Ταυτόχρονα, συνάδελφοί μας, ιδιαίτερα ιατρικοί επισκέπτες, πετιούνται κατά εκατοντάδες στην ανεργία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματιών του φαρμάκου και των αναδιαρθρώσεων που κάνουν για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.

Αυτή είναι η δική τους «ανάπτυξη» και «επιχειρηματικότητα». Αυτά είναι τα σχέδιά τους για     εμάς, τους εργαζόμενους: ανεργία, περισσότερη φτώχια, λιγότερα δικαιώματα, δυσκολότερη πρόσβαση στο φάρμακο και στην περίθαλψη, μεγαλύτερη δυσκολία στην ικανοποίηση βασικών αναγκών μας.

Τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών του κλάδου δεν ταυτίζονται με αυτά των εργαζόμενων. Όποιος καλλιεργεί τέτοιες αντιλήψεις, όποιος σπρώχνει τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης μερίδας των εργοδοτών, να θέσουν ως αίτημα πάλης την «αναπτυξιακή πολιτική», την «εθνική στρατηγική για το φάρμακο», όπως κάνουν οι διάφορες δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής στα εργοδοτικά συμφέροντα, είναι επικίνδυνος, εχθρός των εργαζόμενων και του κινήματός τους. Επικίνδυνες αυταπάτες δημιουργεί και η αντίληψη ότι όλα τα προβλήματα θα τα λύσει η όποια κυβέρνηση, η όποια μορφή διαχείρισης, ότι όλα θα λυθούν με την ανάθεση. Η πείρα το επιβεβαιώνει.

Τέτοιες αντιλήψεις και αυταπάτες σπέρνει η διασπαστική Ομοσπονδία των Ιατρικών Επισκεπτών και τα «πανελλαδικά» διασπαστικά σωματεία που έχει φτιάξει στην Αττική, για να        λειτουργούν στο πλαίσιό της και να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους στο δρόμο της «συνεννόησης» με τους φαρμακοβιομήχανους, ακόμα και μιας κουτσουρεμένης συλλογικής σύμβασης που θα «αλυσοδέσει» τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως έκανε και με τη       μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο.

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Το συνδικάτο το προηγούμενο δίχρονο έδωσε μάχες μαζί με συναδέλφους και σε πολλές    περιπτώσεις  πέτυχε να μην περάσουν  μια σειρά μέτρα, όπως μειώσεις στους μισθούς. Έκανε παρεμβάσεις για απολύσεις, απληρωσιά, για την εκ περιτροπής  εργασία, για το        επικουρικό ταμείο του κλάδου. Αναχαιτίσαμε την κατάργηση του πενθήμερου Δευτέρα –      Παρασκευή στις φαρμακαποθήκες, δίνοντας μάχες απέναντι σε εργοδοσία και Δημάρχους.

Οι αγώνες, όμως, που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολοι και μακρόχρονοι. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, οργάνωση και προσανατολισμός με κριτήριο τις ανάγκες και τα συμφέροντά των εργαζόμενων και μόνο. Χρειάζεται συσπείρωση και συμμετοχή στο συνδικάτο όλων των συναδέλφων. Χρειάζεται να είμαστε οργανωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ – ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ         ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

8-17 ΑΠΡΙΛΗ

Νέε  συνάδελφε  – συναδέλφισσα, γίνε μέλος του κλαδικού συνδικάτου, γιατί εσύ το έχεις σήμερα περισσότερο ανάγκη.  Σε θέλουν φτηνό εξάρτημα χωρίς δικαιώματα.

Γυναίκα εργαζόμενη στον κλάδο, οι φαρμακοβιομήχανοι σε θέλουν ανοργάνωτη,       φοβισμένη. Σπάσε το φόβο, πάλεψε για σένα και τα παιδιά σου.

Άνεργε – η, συνάδελφε – σσα  του κλάδου, πάλεψε  δίπλα στο συνδικάτο για το δικαίωμά σου στη δουλειά, για ζωή με αξιοπρέπεια. Για να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ 

Ψηφίζουμε στα γραφεία του συνδικάτου 

  • Κυριακή 10/4 ώρα:10:00 -18:00
  • Δευτέρα  11/4 ώρα:14:30- 20:00
  • Τετάρτη  13/4 ώρα:14:30 – 20:30
  • Κυριακή  17/4 ώρα:10:00 – 18:00 
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.