Παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 22/9, 18:00 στο υπουργείο εργασίας

Το Συνδικάτο μας συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα των κλάδων της βιομηχανίας, την Τρίτη 22/9 και ώρα 18:00 στο Yπουργείο Eργασίας, απαιτώντας μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται έντονα το φαινόμενο διασποράς του ιού Covid-19 , στους χώρους εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι στο φάρμακο, ιδιαίτερα αυτοί στην παραγωγή καθώς και στις αποθήκες, δουλεύουν σε συνθήκες συγχρωτισμού και αυξημένης έντασης.

Αναρωτιόμαστε πού σταματά η «ατομική ευθύνη» και πού αρχίζει η πραγματική ευθύνη εργοδοτών και κυβερνώντων απέναντι στην διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Αντί για μέτρα στην κατεύθυνση της προστασίας των ανθρώπων που παράγουν και διανέμουν το φάρμακο, βλέπουμε πως σε προτεραιότητα μπαίνει η διασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Πόση άραγε «ατομική ευθύνη» μπορεί να σηκώσει ο εργαζόμενος που καθημερινά συνωστίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάει στη δουλειά του; Όταν βλέπει τα παιδιά του να στριμώχνονται σε σχολικές αίθουσες των τριάντα μαθητών, όταν στα νοσοκομεία λείπουν γιατροί, νοσηλευτές και κρεβάτια;

Η «ευθύνη» της κυβέρνησης προσανατολίζεται στο να αξιοποιήσει την πανδημία, για να περάσει μια σειρά από αντεργατικές ανατροπές στην κατεύθυνση της θωράκισης των κερδών των ομίλων του φαρμάκου.

Δεν αποδεχόμαστε αυτή τη βαρβαρότητα. Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών, των φαρμακοβιομηχάνων, των μεγαλοεπιχειρηματιών του φαρμάκου.

Συσπειρωνόμαστε στο Συνδικάτο μας, οργανώνουμε την πάλη μας!

Διεκδικούμε τώρα:

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη εργοδοσίας – κράτους.
  • Επιβολή στους εργοδότες αυστηρών κανόνων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας παντού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αύξηση των δρομολογίων για να μειωθεί ο συγχρωτισμός.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία.
  • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας που θησαυρίζει στις πλάτες μας όλο αυτό το διάστημα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.