Ο αγώνας συνεχίζεται!

Εδώ και τώρα να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Από το πρωί, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων του κλάδου για την σημερινή κλαδική απεργία, με στόχο την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Μια πρώτη ένδειξη ήταν η στάση της εργοδοσίας της ΦΑΜΑΡ, η οποία με τη συνδρομή και της κυβέρνησης κάλεσε την αστυνομία με σκοπό να εμποδίσει την παρέμβαση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ανθούσα. Για άλλη μια φορά, η εργοδοσία έφαγε τα μούτρα της, καθώς η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων δεν κάμφθηκε σε κανένα σημείο. Να αναδειχτεί, ότι “λαγός” σε όλη αυτή την προσπάθεια αναδείχτηκε το εργοδοτικό και διασπαστικό Σωματείο της ΦΑΜΑΡ, που εδρεύει στο εργοστάσιο της επιχείρησης στην Αυλώνα, το οποίο ως μέλος της διασπαστικής Π.Ο.Ι.Ε., όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, αλλά έφτασε στο σημείο να διαδίδει κιόλας ότι η σημερινή απεργία είναι παράνομη!

Η δράση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, συνεχίστηκε, αυτή τη φορά στη “φιέστα” της συνέντευξης του Ι.Ο.Β.Ε. και του Σ.Φ.Ε.Ε., στο ξενοδοχείο Royal Olympic, όπου με παρέμβαση τους έκαναν ξεκάθαρους τους σκοπούς της σημερινής απεργίας στους εκπροσώπους του Σ.Φ.Ε.Ε., έκαναν ξεκάθαρο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου, αυτοί οι οποίοι παράγουν όλο τον πλούτο δικαιούνται, μετά από «καθυστερήσεις» και «αναβολές» των εργοδοτών του κλάδου, μια κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία θα κατοχυρώνει μια σειρά από σύγχρονα δικαιώματα.

Το προκαθορισμένο ραντεβού της απεργιακής συγκέντρωσης δόθηκε στην έδρα του ΣΦΕΕ, στο Χαλάνδρι, όπου οι εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους του κλάδου, απαίτησαν τα σύγχρονα δικαιώματα τους, απαίτησαν την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μετά από 13 χρόνια.

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έδωσαν το μήνυμα. Η σημαντική συμμετοχή στην σημερινή απεργία, από μια σειρά χώρους, έδωσε το μήνυμα ότι η μάχη θα συνεχιστεί! Η πάλη για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, με σύγχρονα δικαιώματα πρέπει να ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, να ριζώσει και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, σε περισσότερους χώρους δουλειάς.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για άλλη μια φορά, η εργοδοτική πλευρά δεν θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια δίνει, καθώς η ίδια η διαπραγματευτική της ομάδα απουσίαζε από τα γραφεία του Σ.Φ.Ε.Ε., ενώ διαμέσου των εκπροσώπων του, διαμήνυσαν στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα κατατεθεί η πρόταση του εργοδοτικού φορέα για τη συλλογική σύμβαση μέχρι τις 15 Ιούλη.

Καμία αναμονή! Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα σε κάθε χώρο δουλειάς!

Ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, τόσο για τους κάθε λογής λαγούς, που είναι πρόθυμα το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την ίδια την εργοδοσία, η οποία ηθελημένα κωλυσιεργεί στις απαιτήσεις μας!

Ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, με πίστη στο δίκιο μας, διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με σύγχρονα δικαιώματα, που θα διασφαλίζει:

  • 950 ευρώ κατώτερο μισθό
  • 8ωρη και πενθήμερη εργασία από Δευτέρα έως Παρασκευή.
  • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5% έως 9%
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήσης Η/Υ – φορητού υπολογιστή και βοηθού φαρμακείου.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%
  • Εφάπαξ επίδομα θέρμανσης 1000 ευρώ και 700 ευρώ για κάθε παιδί έως έξι ετών.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ-ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.