Ο αγώνας συνεχίζεται! Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής χαιρετίζει τους συναδέλφους από μια σειρά χώρους, οι οποίοι σήμερα έδειξαν οτι “δε μασάνε”, οτι δεν “σκύβουν το κεφάλι”. Η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας έδειξε οτι η εργατική τάξη της χώρας μας δεν έχει πεί την τελευταία της λέξη ακόμα. Έδειξε οτι δεν συμβιβάζεται με “σκληρούς χειμώνες” για του “αφέντη το φαί”.

Από το πρωί, δυνάμεις του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, βρέθηκαν έξω μια σειρά χώρους, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία. Αρχικά, απο νωρίς το πρωί, η μάχη της απεργίας δόθηκε με απεργιακά κλιμάκια έξω από χώρους, όπως η DEMO, η ΦΑΜΑΡ και μια σειρά φαρμακαποθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ, η συμμετοχή από την 1η βάρδια έφτασε σε καίρια πόστα, όπως αυτά της παραγωγής και της συσκευασίας στο 70% (Αυλώνας 49) και άγγιξε το 100% (Άλιμος, Ανθούσα)!». Η εργοδοσία βέβαια του “όλοι μαζί μπορούμε” και της “μιας οικογένειας” έδειξε για άλλη μια φορά τα αντίστοιχα αντανακλαστικά της, καθώς κάλεσε συναδέλφους από την βραδινή βάρδια να δουλέψουν υπερωριακά ή αυτούς από την πρωϊνή βάρδια να μπουν για δουλειά από τις 4 το πρωί! Όμως, όπως άλλωστε τόνισε και το Σωματείο της ΦΑΜΑΡ, απέναντι σε κάθε λογής “τερτίπια”, είμαστε ενωμένοι κάτω από τον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ο οποίος και θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Σε αυτό το σημείο, καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, την εργοδοσία της φαρμακαποθήκης ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ, η οποία επειδή τόσο πολύ “σέβεται” ακόμα και τους ίδιους της τους εργαζομένους, έφτασε στο σημείο να προσλάβει άτομο security, ο οποίος κανονικά δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία, σε ημέρα προκηρυγμένης εδώ και σχεδόν δυο μήνες απεργίας. Ο “μπράβος” αυτός, σε εντεταλμένη υπηρεσία από την εργοδοσία της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ, όπως και προϊστάμενος της φαρμακαποθήκης, εμπόδισε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Φαρμάκου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τη σημερινή απεργία. Ο σχεδιασμός τους, κάτω από την πίεση και την αποφασιστική δράση των δυνάμεων του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου για άλλη μια φορά έπεσε στο κενό!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις, της Αθήνας, του Πειραιά αλλά σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η εργατική τάξη της χώρας μας έδειξε την τεράστια δύναμη της, έδειξε οτι δεν συμμορφώνεται “προς τας υποδείξεις τους”. Επομένως, το αμέσως επόμενο διάστημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνουμε μαζικά και αποφασιστικά την πάλη μας για την κατοχύρωση των σύγχρονων αναγκών μας εδώ και τώρα, στη δουλειά και στην ίδια μας τη ζωή!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.