ΟΛΟΙ στη μάχη της απεργίας στις 28 Νοέμβρη 2018

Καλούμε όλους  τους εργαζόμενους του κλάδου μας, συνολικά την εργατική τάξη, να συμπορευτούμε στη μάχη της απεργίας στις 28 Νοέμβρη 2018, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών, για να πάρουν αποφασιστική απάντηση στην αισχρή προπαγάνδα τους για τον κατώτατο μισθό.

 Την κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλλει γενική συλλογική σύμβαση με υπουργική απόφαση, δηλαδή ο εκάστοτε υπουργός θα αποφασίζει τον κατώτατο μισθό παίρνοντας υπόψη τις αντοχές και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Με λίγα λόγια ότι συμφέρει τις εταιρίες, τους εργοδότες, το κεφάλαιο.

Ενάντια σε κυβέρνηση Ε.Ε. κεφάλαιο για την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα και προβλέπονται από τα μνημόνια.

Ενάντια στην πλειοψηφία της Γ.Σ.Σ.Ε. και γενικότερα στις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βάζουν πλάτη να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Την στιγμή που οι εργαζόμενοι μέσα από συλλογικές διαδικασίες αποφασίζουν, με τα σωματεία τους, τις ομοσπονδίες τους, και τα εργατικά κέντρα, οργανώνοντας την μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έρχεται η πλειοψηφία της Γ.Σ.Σ.Ε να βάλει εμπόδια για να μην εκφραστεί η αντίσταση της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδότες.

Κάτω από την πίεση του ταξικού εργατικού κινήματος και για να μην εκτεθούν στα μάτια των εργαζομένων, η πλειοψηφία της Γ.Σ.Σ.Ε. παίρνει απόφαση για άλλη ημερομηνία από αυτή που είχαν αποφασίσει μια σειρά Σωματεία, Ομοσπονδίες, και Εργατικά κέντρα, με στόχο να υπονομεύσουν την δυνατότητα οι εργαζόμενοι να απαντήσουν μαζικά, ενιαία και μαχητικά με την απεργία.

Την ίδια στιγμή που η Γ.Σ.Σ.Ε πραγματοποιεί συνάντηση με την κυβέρνηση, ζήτησαν στις οργανωμένες διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, να γίνονται με την παρουσία των Μ.Α.Τ και του συνδικαλιστικού της ασφάλειας. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, για να μπορούν ανενόχλητοι να παίζουν τον υπονομευτικό τους ρόλο απέναντι στις διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων.

Μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν δύο αιώνες πίσω, την στιγμή που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε αξιοπρεπώς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για την ικανοποίηση αυτών των αναγκών , να ζούμε σαν άνθρωποι και όχι σαν δούλοι, έχουμε όλοι την υποχρέωση σε εμάς και στα παιδιά μας να δώσουμε συλλογικά οργανωμένα και μαζικά την μάχη. Την καλύτερη προετοιμασία για την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 28 Νοέμβρη 2018.

Την Παρασκευή 09-11-2018 το Συνδικάτο μας και η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στους εργοδότες μας (ΣΦΕΕ), απαιτήσαμε την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης. Στην συνάντηση με τους εργοδότες μας για άλλη μια φορά αρνήθηκαν, όμως κάτω από την πίεση την δίκιά μας δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για να συζητήσουμε την πρόταση της Ομοσπονδίας μας για την κλαδική σύμβαση με όρους που να καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες.

Χρειάζεται από τώρα οι εργαζόμενοι του κλάδου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους , να απαντήσουμε με νέα συγκέντρωση στα γραφεία του Σ.Φ.Ε.Ε όποτε χρειαστεί, και να συμμετέχουμε μαζικά μπροστά στην απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.