‘Ολοι στη γενική συνέλευση του συνδικάτου

Κυριακή 21/6 ώρα 10:30 π.μ.Αγίας Φιλοθέης  5 β Πλ. Μητροπόλεως -Αίθουσα Σωματίου Εμπορ/λων

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η πανδημία του κορονοϊού λειτούργησε ως καταλύτης, επιταχύνοντας την εμφάνιση μιας από τα πριν διαφαινόμενης καπιταλιστικής κρίσης. Γίνεται η αφορμή για την επιβολή μιας νέας σειράς αντεργατικών μέτρων από κυβέρνηση και εργοδότες. Η πολυδιαφημισμένη επιστροφή στην «κανονικότητα» έρχεται να φορτώσει με νέα βάρη τις πλάτες των εργαζομένων.


Για όλους εμάς επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει ανασφάλεια, ένταση της εκμετάλλευσης, περεταίρω ευελιξία της εργασίας, ενταφιασμό των συλλογικών συμβάσεων, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.


Στον κλάδο μας ειδικότερα, είχαμε φαινόμενα εντατικοποίησης εργασίας, περιπτώσεις εξαναγκασμού συναδέλφων για χρήση κανονικής άδειας, αναστολή συμβάσεων, όπως στην περίπτωση της Hellenica. Η τηλεργασία, δουλειά από το σπίτι, εκτός των άλλων, ενίσχυσε την αγωνία και την αβεβαιότητα συναδελφων στα γραφεία και την ιατρική ενημέρωση, για το ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον τους.


Αποκορύφωμα της αντεργατικής επίθεσης που δέχτηκε ο κλάδος μας, ήταν η μονομερής απόφαση που πήρε ο Δήμος της Αθήνας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών, για άνοιγμα των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα, καταργώντας πενθήμερο, ωράριο, την ίδια την κλαδική μας σύμβαση.


Απέναντι σε όλα αυτά, το συνδικάτο μας έκανε πράξη το σύνθημα πως πίσω από τις μάσκες δεν κρύβονται κλειστά στόματα. Προχώρησε σε παρεμβάσεις σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, ήταν εκεί δυναμικά και αποφασιστικά όπου παραβιαζόταν το πενθήμερο με εξορμήσεις και πετυχημένες στάσεις εργασίας. Συμμετείχε στην επιτυχημένη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα , ήταν παρόν στις διεκδικήσεις των υγειονομικών αλλά και όλων των εργαζομένων για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Κατέβαλλε κάθε προσπάθεια, με τις οποίες αδυναμίες, ώστε να μη χαθεί η επικοινωνία με τους συναδέλφους.


Τώρα όμως ήρθε η ώρα να βρεθούμε από κοντά, να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να μοιραστούμε την πείρα που αντλήσαμε τους μήνες της καραντίνας. Κυρίως όμως να συναποφασίσουμε ποιες θα είναι οι επόμενες δράσεις και ενέργειες μας. Για αυτό, η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Έχοντας σαν σύνθημα:


Πληρώσαμε ήδη πολλά, δε θα ματώσουμε άλλο για τα κέρδη τους!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.