ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ!

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου. Προετοιμάζουμε τις πανελλαδικές – πανεργατικές απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη.

Η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη.

Προσπερνάμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι σταθερά στρατευμένες στη λογική της ανταγωνιστικότητας, των κοινωνικών διαλόγων και της κοινωνικής ειρήνης, που είναι προσκολλημένες στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση. Προσπαθούν να τους χειραγωγήσουν.

Οι «αυξήσεις» από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, θα εξαφανιστούν «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας, είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.

Δε θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και των κόμματων του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Η ΝΔ μιλάει για αποκλιμάκωση στα κύματα ακρίβειας την ίδια ώρα που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φλεβάρη σε ετήσια βάση συνέχισε να τρέχει με 3,2%, ενώ έχουμε αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης, στην υγεία, στα φάρμακα. Στα τρόφιμα, οι αυξήσεις ξεπερνούν το 35%, με πρωτοπόρο το ελαιόλαδο, που σημειώνει ετήσια αύξηση 67,4%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κρύβουν ότι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγροτών σε όλη την Ευρώπη, πυροδοτούν τα ίδια προβλήματα, όπως η φτώχεια, η ακρίβεια, τα χαμηλά εισοδήματα, ο πόλεμος. Κρύβουν ότι οι πραγματικές ευθύνες της ΝΔ βρίσκονται στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που από κοινού ψηφίζουν τόσο στην Ελληνική Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή. Αυτή η πολιτική οδηγεί κάθε εργατικό – λαϊκό σπίτι να μην μπορεί να βγάλει τον μήνα, σε αντίθεση με τους τζίρους και τα κέρδη που αυξάνουν για τις επιχειρήσεις των βιομηχάνων γενικά και των φαρμακοβιομηχανων ειδικότερα. Τα κέρδη τους δε συμβιβάζονται με τη ζωή μας!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες.

Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, για να κατοχυρώσουμε την αύξηση στους μισθούς μας και το 5ήμερο – 8ωρο, που η εργοδοσία του κλάδου επιδιώκει να μετατρέψει σε «εβδομαδιαίο 40ωρο»!

Δυναμώνουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων σε μια σειρά επιχειρήσεις, όπως ΦΑΜΑΡ, ΜΠΕΡΙΝΓΚΕΡ, ΝΤΕΜΟ, ΦΑΙΖΕΡ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ κ.α.

Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.

Παλεύουμε για:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Κατάργηση των έμμεσων φόρων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.