ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Αυτό είναι το μήνυμα που άφησε το απεργιακό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι αποφάσεις Ομοσπονδιών και σωματείων για τη συμμετοχή και οργάνωση της σημερινής απεργίας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο! Το συλλαλητήριο της Αθήνας άφησε εποχή!

Ο χαμός των νεολαίων και εργατών του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών, ένα χρόνο πριν, δεν θα ξεχαστεί! Το παζάρεμα της ίδιας μας της ζωής από κυβερνήσεις, ΕΕ, εργοδοσία και κάθε λογής “λαγών” και “βαστάζων” τους δεν θα περάσει!! Από τα γραφεία της Hellenic Train στη Συγγρού, μέχρι το θέατρο REX στη Σταδίου, οι χιλιάδες απεργοί, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι φώναξαν με ένα στόμα και μια φωνή οτι η ζωή μας μετράει περισσότερο από τα κέρδη σας και αυτό εμείς οι ίδιοι θα το επιβάλλουμε, με τους αγώνες μας, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε!

Τα υπερκέρδη της εργοδοσίας στον κλάδο του φαρμάκου έχουν βγει πάνω στις δικές μας πλάτες, έχουν προκύψει από τη δική μας δουλειά! Είναι δικαίωμα μας, βασικό και σύγχρονο, η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, επιδόματα, τριετίες, βαρέα και ανθυγεινά, 5ημερο και 8ωρο.

Είναι δικαίωμα των συναδέλφων της ΦΑΜΑΡ, με μπροστάρη το επιχειρησιακό τους σωματείο η υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, πάνω στην πρόταση που έχει κατατεθεί στην εργοδοσία του ομίλου. Είναι επίσης δικαίωμα η μονιμοποίηση ΌΛΩΝ των συναδέλφων της ΦΑΜΑΡ, από την εταιρεία με σύγχρονους όρους δουλειάς και δικαιώματα.

Τα ίδια δικαιώματα έχουν και οι συνάδελφοι από το επιχειρησιακό σωματείο στην Boehringer. Είναι αυτοί που παράγουν τα υπερκέρδη και δικαιούνται σύγχρονους μισθούς και επιχειρησιακή σύμβαση!

Είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι από τις φαρμακαποθήκες που έχουν επιβάλλει κατακτήσεις στην πλειοψηφία των χώρων στην Αττική. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ο ίδιος ο αγώνας μας μας έχει φέρει τα αποτελέσματα που έχουμε καταφέρει και ο ίδιος αγώνας μπορεί να κατοχυρώσει όλα αυτά που δικαιούμαστε!

Το απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας που άφησε εποχή είναι συνέχεια της παρέμβασης και της δράσης μας όλο το προηγούμενο διάστημα! Είναι συνέχεια στο ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής αυτής που μας λογαριάζει σαν αριθμούς, με κόστος και όφελος! Είναι χρέος μας να δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα, με μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα, για όλα τα δικαιώματα μας, για την ίδια μας τη ζωή!!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.