Οι εργάτες όλου του κόσμου θα νικήσουν!

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής συμμετείχε  στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ με θέμα «Οργανώνουμε την πάλη των εργαζομένων σε κάθε χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς», με αφορμή την επίσκεψη των  Chris Smalls, Προέδρου και Derrick Palmer, αντιπροέδρου του «Amazon Labor Union», σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Την εκδήλωση άνοιξε, εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα στα οποία οδήγησε μέσα σε μια μέρα η βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης: Τον θάνατο ενός εργαζόμενου δύτη κατά την εκτέλεση εργασιών σε πλοίο στο Λαύριο, αλλά και το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, τα θύματα του οποίου δεν είχαν ακόμα οριστικοποιηθεί. Μπροστά στα τραγικά αυτά συμβάντα, η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, αλλά και με την υπόσχεση των εργαζομένων να μετατρέψουν την οργή και τη θλίψη σε οργανωμένο αγώνα.

Κοινό σημείο των τοποθετήσεων των ομιλητών είναι οτι το περίφημο “αμερικάνικο όνειρο” και η “δίκαιη ανάπτυξη για όλους” είναι ένα παραμύθι με πολλούς δράκους. Η εργοδοσία, το κράτος της και τα τσιράκια της, όπου γης, λογαριάζουν τα κέρδη τους, με αντίκρυσμα μέχρι και τις ίδιες τις ζωές μας.

Κοινό επίσης σημείο των τοποθετήσεων των ομιλητών είναι οτι οι εργάτες, όπου γής, όταν συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να τα βάλουν με μαγαθήρια. Η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη, η ενότητα, μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στη συλλογική δράση και τη συνδικαλιστική οργάνωση για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, για τη ζωή που μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.