Μόνοι τους και όλοι μας!!

Ο νόμος τερατούργημα της κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά! Θα το καταφέρουμε και θα το επιβάλλουμε εμείς αυτό! Θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας! Η απεργιακή συγκέντρωση της προηγούμενης Πέμπτης, η πανελλαδική απεργία σε όλη τη χώρα, μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη μαγιά για τη συνέχεια των αγώνων μας για την ίδια μας τη ζωή! 31 Εργατικά Κέντρα και 18 Ομοσπονδίες έδωσαν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση στο ότι “…οι εργαζόμενοι παρακαλάνε για το νέο νόμο…”. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ξεγύμνωσαν τους “τυπίσκους”, τον Δούρειο Ίππο όλων των κυβερνήσεων, την απεργοσπαστική ΓΣΕΕ, την μαριονέτα των βιομηχάνων και της εργοδοσίας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με την ίδια τη δράση τους, ανέδειξαν το τι σωματεία έχουμε ανάγκη σήμερα, τι Ομοσπονδίες, τι Εργατικά Κέντρα χρειαζόμαστε, εντέλει τι κίνημα έχουμε ανάγκη μέσα από το οποίο θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για την κατοχύρωση των σύγχρονων αναγκών μας!

(…)

Όχι, δεν είμαστε οικογένεια με τα αφεντικά μας, με την εργοδοσία του κλάδου! Είμαστε απέναντι, το ξέρουν και το ξέρουμε και πρέπει να το κάνουμε ακόμα πιο ξεκάθαρο! Δεν είμαστε οικογένεια με την εργοδοσία του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, που με την κλασσική δικαιολογία “της χαμηλής παραγωγικότητας”, απέλυσε μετά από 17 χρόνια πρωτοπόρο εργαζόμενο, με το έτσι θέλω! Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, στάθηκαν αλληλέγγυοι στο συνάδελφο τους, με εκκωφαντικό τρόπο, όπως στέκονται αλληλέγγυοι με κάθε τρόπο οι συνάδελφοι από όλο τον κλάδο στους πλημμυροπαθείς συναδέλφους μας στη Θεσσαλία, με την ίδια τη δράση τους και τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής! Το έχουμε αποδείξει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε: δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας και από τους αγώνες μας!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως συζητήθηκαν στην εκπομπή του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, από το webradio του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 22/9. Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.