Κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Συνδικάτων της Αττικής στο υπουργείο Εργασίας.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας συμμετείχαν στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Εργασίας από Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αττικής στη Βιομηχανία, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και προκειμένου να αναδειχθούν τις ευθύνες της κυβέρνησης και των εργοδοτών για τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης.

Στην Αττική έχουν ήδη καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα σε πολλά εργοστάσια. Και στον δικό μας κλάδο ακούμε συνεχώς για κάποιο καινούριο κρούσμα. Η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για την εφαρμογή μέτρων ουσιαστικής προστασίας στους χώρους δουλειάς ενώ «κρύβει» τα κρούσματα ενισχύοντας την εργοδοτική ασυδοσία.

Για αυτό και σήμερα ο υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα απουσιάζει και δεν θα μπορεί να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των συνδικάτων. Η κυβέρνηση είχε όμως φροντίσει να στείλει και να παρατάξει προκλητικά, σε απόσταση αναπνοής από τα συνδικάτα, δυνάμεις καταστολής.

Στις τοποθετήσεις, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες, κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και την προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής, σημείωσαν ότι ξέρουμε πολύ καλά ότι δουλειά των κυβερνήσεων είναι να νομοθετούν και να δουλεύουν για λογαριασμό των εργοδοτών, υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης και έντασης του αγώνα, δήλωσαν την στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα των μαθητών που κινητοποιούνται, κάλεσαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 13 Οκτώβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει μια μέρα πριν να ενεργοποιήσει τη διαδικασία του αστυνομικού διαμεσολαβητή, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου, για να εισπράξει την απάντηση της οργανωμένης απειθαρχίας στους νόμους που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργατών, που χτυπάνε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση.

Δείτε εδώ την τοποθέτηση από την Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φαρμάκου.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.