Διακήρυξη του Συνδικάτου Φαρμάκου για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν από 06 ως 28 Απρίλη 2024 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εργαζόμενοι στα εργοστάσια, στις φαρμακαποθήκες, στα φαρμακεία, στην ιατρική
ενημέρωση, στην έρευνα σας καλούμε να γραφτείτε στο συνδικάτο να γίνετε μέλη
το, να συμμετέχετε στις εκλογές που θα γίνουν τον ΑΠΡΙΛΗ.

Σήμερα που η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδότες κλιμακώνεται, η ισχυροποίηση του συνδικάτου μας στις επερχόμενες αρχαιρεσίες γίνεται επιτακτική ανάγκη!

Συνάδελφοι, οι βιομήχανοι καμαρώνουν για τις επιτυχίες που καταγράφει ο κλάδος του φαρμάκου.

Η παραγωγή φαρμάκου την πενταετία 2017-2022 παρουσίασε αύξηση 100% από 953 εκ ευρώ στα 1,9 δις ευρώ.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αύξησε από την έναρξη της κρίσης τις εξαγωγές της κατά 182%!!!,κατατάσσοντας το φάρμακο στη δεύτερη θέση των εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας.

Ανακοινώθηκε νέος κύκλος επενδύσεων για τα έτη 2024-2025, γεγονός που θα εκτινάξει τις συνολικές επενδύσεις στο φάρμακο στα 1,5διςευρώ.

Στον κλάδο του καλλυντικού, ο τζίρος για το 2023 διευρύνθηκε στα 1,3 δις ευρώ, καταγράφοντας σημαντική θετική μεταβολή σε σχέση με το 2022

Συνάδελφοι, γίνεται ξεκάθαρο πως υπάρχουν δυο κόσμοι που αντικειμενικά συγκρούονται. Το success story του φαρμάκου προϋποθέτει χτύπημα στο πενθήμερο οχτάωρο, στους μισθοί που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες μας, στις τριετίες και την σταθερή δουλειά.

Ο μισθός τελειώνει πριν βγει ο μήνας, η εντατικοποίηση της εργασίας έχει πλέον πιάσει ταβάνι, η εργοδοτική καταστολή αξιοποιώντας το νομοθετικό αντεργατικό οπλοστάσιο, κορυφώνεται.

Οι απολύσεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών από μεγάλους χώρους δουλειάς αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως οι εργοδότες θέλουν να ξεμπερδέψουν με το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να φιμώσουν κάθε φωνή που διεκδικεί. Προσπάθεια που με την δράση του συνδικάτου μας πέφτει στο κενό.

Γι αυτό οι εργοδότες στον κλάδο δεν υπογραφούν ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας στους μισθούς και τα δικαιώματα μας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία , με ουσιαστικές αυξήσεις , με τον κατώτατο μισθό στα 950, την επαναφορά των τριετιών, την κατοχύρωση του πενθήμερου 8ωρου την κατοχύρωση όλων των κατακτήσεων.

 Οι εργοδότες έχουν τους δικούς τους συνδικαλιστικούς φορείς , έχουν στην διάθεση τους όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση τις ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Υλοποιούν την πολιτική τις ΕΕ τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες τις που μετατρέπουν το φάρμακο από δικαίωμα σε εμπόρευμα για μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ που είναι η συλλογική συζήτηση, ο αγώνας , η οργάνωση μας στο συνδικάτο

Δυνατό συνδικάτο σημαίνει δυνατοί εργαζόμενοι. Είναι η ασπίδα προστασίας απέναντι σε μια πραγματικότητα που τσακίζει τις ζωές μας.

▶ Γιατί αυτό που μας περιμένει μετά τη δουλειά είναι η ακρίβεια, οι λογαριασμοί, το ενοίκιο, οι φόροι.

▶ Γιατί ακόμα και το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την υγεία έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

▶ Γιατί την ίδια ώρα που για τις ανάγκες μας δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, υπάρχουν λεφτά για φοροαπαλλαγές ομίλων, για εξοπλισμούς για συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μας μπλέκουν σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Δίνουμε την μάχη μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, στα πλαίσια της κλαδικής σύμβασης να υπογραφούν επιχειρησιακές συμβάσεις.

Τέτοιες είναι οι μάχες που δίνουμε σε μια σειρά χώρους, όπως στην BOEHRIΝGER, στον όμιλο ΦΑΜΑΡ, στην ΛΟΡΕΑΛ, στην ΤΖΟΝΣΟΝ, στους φαρμακευτικούς συνεταιρισμούς Αθήνας και Πειραιά, παλεύουμε για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με καλύτερους όρους από αυτούς που έχουμε σήμερα.

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δίνουμε αποφασιστικά την μάχη για να μην περάσουν οι τρομοκρατικές εκδικητικές απολύσεις, όπως στην DEMO, RAFARM, ΣΥΝΦΑ κ.α αλλά και στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ που η διοίκηση της συνεταιριστικής αποθήκης απέλυσε τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου, διώκει με αλλεπάλληλες μηνύσεις τα μέλη της διοίκησης, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τους εργαζόμενους.

Είμαστε ήδη νικητές στην πάλη που δίνουμε για να ξαναγυρίσουν οι συνάδελφοι μας στην εργασία τους, δώσαμε και δίνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στους εργοδότες, ότι δεν υποχωρούμε.

Έγινε υπόθεση των εργαζομένων του κλάδου, για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι απολύσεις, στάθηκαν στο πλευρό μας δεκάδες επιχειρησιακά σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα , δείχνοντας στην πράξη την αλληλεγγύη, την δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι.

Δώσαμε την μάχη αγωνιστικά με χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους για να μείνουν στα χαρτιά, οι νόμοι της κυβέρνησης για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δραστηριότητας , την κατάργηση του 8ωρου, τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την κατάργηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους απέργησαν , συμμετείχαν στις μεγαλειώδες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, μαζί με αγρότες, φοιτητές, βροντοφωνάζοντας Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, έστειλε ένα αποφασιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους

Δίνουμε την μάχη για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Τώρα που φαίνονται πιο ξεκάθαρα στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους οι συνέπειες της πολιτικής επιλογής της διασπαστικής ομοσπονδίας ΠΟΙΕ να μετατρέψει το ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο.

Σκεφτείτε, ποσό χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε το κλαδικό συνδικάτο φαρμάκου καλλυντικού να παλεύει και να διεκδικεί από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο για τα συμφέροντα των εργατών , που η θέση του ήταν πάντα ξεκάθαρη: Συνδικάτο εργατών και όχι των εργοδοτών.

Στο μέλλον που φτιάχνουν όπως θέλουν εμείς απαντάμε με τη μαζική μας συμμετοχή, με την ενίσχυση του συνδικάτου μας και του αγώνα μας.

Και να είστε βέβαιοι πως στις μάχες που δίνουμε θα βγούμε νικητές.

Οι αρχαιρεσίες του συνδικάτου να γίνουν υπόθεση όλων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης με τον εργοδότη, να συστρατευθούν μαζί με το συνδικάτο, να γίνουν μέλη του.

Από αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς, η συσπείρωση μας ας γίνει ο εφιάλτης όλων αυτών που μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.