Δελτίο τύπου για τις εξώσεις συνδικάτου και ομοσπονδίας

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Επαγγελματικού Ταμείου των Φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ), να προχωρήσει στην έξωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων του κλάδου που στεγάζονται εδώ και δεκαετίες στο κτίριο του Ταμείου στην οδό Χαλκοκονδύλη 56.

Πρόκειται για προκλητική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου του Φαρμάκου, τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του Ταμείου, που το «έχτισαν» με τον ιδρώτα τους.

Αλήθεια, ποιον ρώτησαν οι κκ. «Διοικούντες», για την εκκένωση του κτιρίου προκειμένου να το «αξιοποιήσουν», όπως λένε; Για ποια «αξιοποίηση» μιλάνε, που αποφάσισαν ερήμην των εργαζομένων και των συνταξιούχων;

Μήπως με το «διωγμό» των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έρχονται να ολοκληρώσουν το έργο του πετσοκόμματος των συντάξεων κατά 80% και πλέον και της κατάργησης των παροχών, που «πέτυχε» το Επαγγελματικό Ταμείο εδώ και μια 8ετία που λειτουργεί με αυτή τη μορφή; 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της λειτουργίας του «δεύτερου πυλώνα», της επαγγελματικής ασφάλισης, που μπήκε μπροστά με τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους της προηγούμενης περιόδου, ενώ τώρα ετοιμάζεται η φάση της ολοκλήρωσης του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην ασφάλιση, για να δοθεί και το τελειωτικό χτύπημα στο κατακτημένο με αγώνες και αίμα δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Έχουν μεγάλες ευθύνες όσοι, όλο αυτό το διάστημα, ρίχνουν  νερό στο μύλο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων και συμβάλλουν στην υλοποίηση της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής νομοθεσίας, στηρίζοντας τα επαγγελματικά ταμεία ως δήθεν διέξοδο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Μεγάλες ευθύνες έχει και η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που πρωτοστατεί στην ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Ταμείου, ενώ είχε στηρίξει τη μετατροπή του επικουρικού ταμείου του φαρμάκου σε επαγγελματικό, ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας των εργαζόμενων του κλάδου.

Οι αγωγές εξώσεων πρέπει να αποσυρθούν τώρα!

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους! Να υπερασπίσουν τα συνδικάτα τους, το δικαίωμά τους στη συλλογική οργάνωση και δράση και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν! 

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.