Απόφαση Συνδικάτου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο Πέμπτη 13/9

Συναδελφισσες-Συνάδελφοι

            Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το βήμα της ΔΕΘ θα προσπαθήσει για άλλα μια φόρα να εξαπατήσει το λαό με όχημα την προπαγάνδα για “τέλος των μνημονίων” , ”επιστροφή στην κανονικότητα”. H πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική γιατί  πατώντας πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Ευαγγελίζονται  “ανάπτυξη” που πατάει πάνω στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, στο πετσόκομμα των μισθών ,των συντάξεων ,των περικοπών των κοινωνικών παροχών, τα χαράτσια. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κλάδος του φαρμάκου που  αποτελεί για τους καπιταλιστές ένα από τα ακριβότερα και πιο κερδοφόρα εμπορεύματα, η φαρμακοβιομηχανία «καλπάζει» σε παραγωγή και κερδοφορία, σκάνδαλα εκατομμυρίων τροφοδοτούνται από φαρμακευτικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, και την ίδια στιγμή οι φαρμακοβιομήχανοι προτείνουν για τους εργαζόμενους του κλάδου συλλογική σύμβαση που δεν θα προβλέπει βασικό μισθό και θα μειώνει θεσμικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, αναδιαρθρώνουν τις επιχειρήσεις τους, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και κερδοφόρες, με μόνιμη επωδό τις απολύσεις εργαζομένων, εντατικοποιούν τη δουλειά, κάνουν χρήση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας, διεύρυνση της εργολαβικής εργασίας και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Συναδελφισσες, συνάδελφοι με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας οι εργοδότες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, το κεφάλαιο επιδιώκουν την εξασφάλιση ακόμη περισσότερου κέρδους, περισσότερων προνομίων. Οι εργοδότες του κλάδου συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό της συγκυβέρνησης και απαιτούν ακόμη μεγαλύτερες θυσίες για τους εργαζόμενους.

         ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Η δική μας ανάπτυξη έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όπως σήμερα μπορεί να πραγματοποιηθεί, στη βάση της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, της ανόδου της παραγωγικότητας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου                                         
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των τριών μνημονίων
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστειας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου                                                       

ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙO ΤΟΥ ΠΑΜΕ THN ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.