Απολύσεις σε Gallenica και Servier

Για μια ακόμα φορά, συνάδελφοι μας στον χώρο της ιατρικής ενημέρωσης έγιναν στόχος αντεργατικών πρακτικών της εργοδοσίας. Οι εταιρείες Gallenica και Servier προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε απολύσεις ιατρικών επισκεπτών, με το γνωστό πρόσχημα των “αναδιαρθρώσεων” και μάλιστα ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Όπως έχει γίνει και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια η “εταιρική κοινωνική ευθύνη” και τα “είμαστε μια οικογένεια” εξαφανίστηκαν σε μια στιγμή για να αυξηθούν η διατηρηθούν τα κέρδη των εργοδοτών, με αποτέλεσμα ξανά συνάδελφοι από την ιατρική ενημέρωση να βρεθούν στην ανεργία.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες, ότι οι αυταπάτες για “καλούς” η όχι εργοδότες είναι ο σίγουρος δρόμος προς την ανεργία και την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Και ότι ο μόνο δρόμος να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την ζωή μας, είναι η συσπείρωση στο συνδικάτο μας, ο δικός μας αγώνας για οργάνωση και πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.