Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ.»
(Σωματείο Αναγνωρισμένο Αποφ. Πρωτ. Αθήνας 3650/82)
ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΦΣΕΕ)

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Αριθμ.Πρωτ.: 2022/335                                                                                         Αυλώνας 14 Ιουλίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ

          Ύστερα από συνεχείς αναβολές και καθυστέρηση τριών εβδομάδων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Σωματείου μας με εκπροσώπους της εταιρείας. Δυστυχώς, παρόλο που είχαμε ενημερωθεί πως θα παραστεί εκπρόσωπος από την κεντρική διοίκηση αυτό τελικά δεν επετεύχθη. Εμμένουμε, ζητώντας συνάντηση με τον COO της εταιρείας κ. Γεραγίδη.

          Για ακόμη μία φορά καταγγείλαμε την εταιρεία για τα γεγονότα που συνέβησαν στην κλαδική Απεργία (παρουσία αστυνομίας, εκφοβισμοί, κτλ), ενώ δεν αφήσαμε ασχολίαστη την προσπάθεια που έγινε στη συνάντηση από τη ΦΑΜΑΡ, να μπει η ίδια στη διαδικασία επιλογής συνδικαλιστικού φορέα για συνομιλητή της.

          Κάνουμε σαφές προς όλους πως η εργοδοσία δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Αυτοί που επιλέγουν είναι οι εργαζόμενοι και με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να αναδείξουμε κάθε πρόβλημα, για να προτείνουμε λύσεις και να διεκδικούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας.

          Στη συνάντηση τέθηκαν εκ νέου από την πλευρά μας νέα στοιχεία όσον αφορά το αίτημα μας για καθολικές και οριζόντιες αυξήσεις στο 10%.  Το 2021 ο κύκλος εργασιών της ΦΑΜΑΡ ανήλθε στα 120,7 εκατ. ευρώ, κατάφερε να πετύχει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 30,96%, με τα ενοποιημένα κέρδη να διαμορφώνονται στα 1,986 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα, αυξημένα κατά 11%, ενώ σημείωσε άνοδο 2,2% στα λειτουργικά έσοδα και κέρδη του Ομίλου το πρώτο τετράμηνο του 2022!!!

          Αντίθετα οι εργαζόμενοι βιώνουμε καθημερινά τις δυσκολίες συντήρησης των οικογενειών μας, με το εισόδημά μας να φτωχοποιείται και να εξαντλείται τις πρώτες ημέρες του μήνα από τις συνεχείς ανατιμήσεις, από την αύξηση του πληθωρισμού που άγγιξε το 12%.

          Φτάνει πια! Δε θέλουμε να ζούμε με τα ψίχουλα. Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς προ δεκαετίας. Ως εδώ με τον εμπαιγμό που δεχόμαστε από την ΦΑΜΑΡ, η οποία μετά από μήνες διαβουλεύσεων αρνείται να απαντήσει συγκεκριμένα στα αιτήματα του Σωματείου μας για αυξήσεις, για μόνιμες προσλήψεις συναδέλφων μας από τα εργολαβικά γραφεία, για προσλήψεις νέων όπου απαιτείται.

          Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης ζητήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας, ζητήματα άσχημης συμπεριφοράς που παρατηρήθηκαν από Διευθυντές στο εργοστάσιο της Θήβας, ζητήματα κατάχρησης του διαλείμματος στην Ανθούσα και στο 49, ζητήματα στάθμευσης στον Άλιμο, σχετικά με την ασφάλιση GENERALI και τις παροχές της, καθώς και η διεκδίκηση του αιτήματος για δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση των συναδέλφων στην Ανθούσα.

          Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Η απεργιακή μάχη που θαρραλέα δώσαμε στις 23 του Ιούνη, είναι μόνο η αρχή. Αν  η εταιρεία αδυνατεί να μας απαντήσει, εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να απαντήσουμε. Η Διοίκηση του Σωματείου μας θα επανέλθει άμεσα με αποφάσεις συνέχισης του δίκαιου αγώνα μας, συμπαραστάτες  στην Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ) που συνεχίζει να δίνει τη μάχη με τον ΣΦΕΕ για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, στεκούμενοι στο πλευρό των εργαζομένων και του επιχειρησιακού Σωματείου της  BOEHRINGER που δίνουν τον δικό τους αγώνα για αυξήσεις, με 2ωρες στάσεις εργασίας.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.